Українська версія сайту

Досвід та практика завжди поряд

23-06-2017

Науково-педагогічним  складом кафедри економічної безпеки інституту, в межах навчального практикуму, організовано зустріч курсантів 3-го курсу з начальником сектору кримінальної поліції Шевченківського УП ГУНП у м. Києві Антоном Кабиченко та оперуповноваженим Владиславом Роїком.

Тема зустрічі була напрочуд цікавою а саме: «Виявлення та розкриття злочинів що вчиняються іноземними громадянами». Під час практикуму було розглянуто наступні питання: основні види злочинів, що вчиняються іноземними громадянами, особливості оперативної роботи з затриманими іноземцями та проведення оперативно-розшукових заходів у місцях перебування іноземців, реалізація оперативних заходів у місцях компактного проживання іноземців з метою виявлення осіб, причетних до злочинної діяльності та нелегальної міграції.

Курсантів також зацікавила інформація щодо профілактики нелегальної міграції та особливостей її відповідного інформаційного забезпечення.  Адже вирішальна роль належить інформації про причини й умови, що сприяють існуванню нелегальній міграції. В процесі обговорення здобувачі проаналізували основні джерела отримання такої інформації: заяви-пояснення нелегальних мігрантів; матеріали контрольних перевірок підприємств та організацій, які приймають або забезпечують обслуговування іноземних громадян; звіти про рейдові перевірки; результати статистичних даних, аналіз відповідної діяльності органів національної поліції. Зауважено, що важлива інформація про причини й умови, що сприяють нелегальній міграції, може бути отримана в результаті вивчення конкретних справ кримінального провадження.

Дискусія пройшла у жвавій та конструктивній атмосфері. Курсанти висловили подяку гостям за цікаву та змістовну розмову.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X