Українська версія сайту

Паломництво до святині

05-07-2018

5 липня здобувачі вищої освіти ННІ № 1 з оглядовою екскурсією відвідали Святу Успенську Києво-Печерську Лавру.

Незабаром, через тиждень, християни східного обряду будуть святкувати велике свято – день святих превоверховних апостолів Петра і Павла. Цьому святкуванню передує піст, який в нашому народі так і називають – «Петрівка». А під час посту звершити паломництво до святині – справа богоугодна, отож і курсанти 3-го курсу ННІ №1 разом з настоятелем академічного Богоявленського храму священиком Віталієм Приходьком вирішили відвідати найшановнішу обитель нашої землі – Святу Успенську Києво-Печерську Лавру.

 

Паломництво до святині

 

Прогулянка розпочалась біля станції метро «Арсенальна» і далі старим Печерськом курсанти попрямували до монастиря, милуючись навколишніми краєвидами. В Лаврі отець Віталій розповів про історію заснування обителі, її сучасне життя, а в печерах – про чернечі подвиги тих отців, які там поховані. Відвідавши Ближні печери, паломники спустилися до лаврських джерел, де напилися води з джерела преподобного Феодосія Печерського та попрямували до Дальніх печер, монастирського цвинтаря, а потім через садочок київських Митрополитів та територією Київських духовних шкіл залишили Лавру.

 

Паломництво до святині

 

Курсанти подякували отцю Віталію та відділенню соціально-гуманітарної роботи ННІ № 1 за організацію такої поїздки та виявили бажання ще звершувати подібні виїзди до тих святинь, що розташовані у нашій древній столиці.

 

Паломництво до святині

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X