Українська версія сайту

Панельні дискусії щодо відновлення цілісності України

04-07-2018

4 липня в ННІ № 1 серед здобувачів вищої освіти за участю наукових та науково-педагогічних працівників академії проведено панельний диспут на тему: «Стратегія відновлення цілісності України і деокупації Донбасу «Механізм малих кроків».

 

Панельні дискусії щодо відновлення цілісності України

 

Як зазначено в Стратегії, Україна несе на собі весь тягар цієї неоголошеної війни. За даними МВС на тимчасово неконтрольованих територіях Луганської та Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань ДНР і ЛНР – так званого Донецького і Луганського другого військового корпусу – розташовується 8 армія Південного військового округу РФ. Вона складається з кадрових військовослужбовців РФ, найманців і частини місцевого населення. Особовий склад цих сил на окупованій території становить 35 тис. чоловік. В їхньому арсеналі: 478 танків, 848 бронемашин, 750 артилерійських систем і мінометів, 208 реактивних систем залпового вогню, 363 протитанкових засобів, 419 засобів протиповітряної оборони. Кількість танків в армії ДНР/ЛНР більше, ніж у Великобританії! І сепаратисти не придбали цю зброю в захопленому, в Донецьку, магазині «Воєнторг», вона була передислокована зі сторони РФ. Таким є реальний стан речей через чотири роки після проведення Мінських переговорів у Нормандському форматі.

 

Панельні дискусії щодо відновлення цілісності України

 

До обговорення проблем сьогодення долучилися завідувач наукової лабораторії з проблем кримінальної поліції ННІ №1 Олександр Стрільців, професори кафедри конституційного права та прав людини НАВС Володимир Демиденко, Наталія Камінська та Валентина Лук’янець.

Учасниками заходу проведені панельні дискусії за окремими актуальними питаннями законодавчого забезпечення, реалізації механізму основних положень Стратегії. Кожен брав активну участь в обговорені та висловив власну думку щодо відновлення цілісності України, зокрема Донбасу.

 

Панельні дискусії щодо відновлення цілісності України

 

На диспуті також розглянули актуальні питання повернення переселенців, гуманітарне розуміння Стратегії, реінтеграція, відновлення паспортів громадян окупованих територій, а також миротворчу місію та майбутні місцеві вибори.

ННІ №1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X