Українська версія сайту

Тренінгова форма проведення занять

20-07-2017

З метою забезпечення зворотного зв’язку «навчання-практика» в інституту постійно використовується така інтерактивна форма проведення практичних занять, як тренінг, до яких запрошуються практичні працівники правоохоронних органів України.


 Так,  випускник НАВС - слідчий Шевченківського УП ГУНП в м. Києві Євген Духніч спільно з професором кафедри Ігорем Ієрусалимовим та завідуючим кафедри Надією Моргун  провели тренінги «Процесуальний порядок підготовки, проведення та фіксації слідчим негласних слідчих (розшукових) дій» для курсантів 3-го курсу інституту та слухачів первинної професійної підготовки.


Обов'язкова практична складова проведення занять полягає у використанні макетів кримінальних проваджень, зразків та бланків процесуальних документів, матеріалів слідчої та судової практики. Здобувачі за участю викладача, використовуючи зазначені матеріали, готують доповіді проблемного характеру, які обговорюються. Також, складають аналітичні довідки за матеріалами кримінальних проваджень та процесуальні документи за фабулами кримінальних правопорушень. Крім того, заняття проводяться у вигляді тематичних науково-практичних дискусій, під час яких обговорюються питання практики застосування норм кримінального процесуального закону, шляхом вирішення завдання проблемно-ситуаційного характеру, практики процесуальної діяльності органів досудового розслідування при розгляді окремих ситуаційних завдань, визначених планом відповідного заняття.

Впродовж тренінгів детально було розглянуто процедуру отримання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій, висловлені рекомендації щодо організації та фіксації з огляду на різні слідчі ситуації.  В свою чергу Євген Духніч акцентував увагу на доказовому значенні результатів негласних слідчих (розшукових) дій, окремих аспектах взаємодії слідчого та оперативних працівників під час їх проведення.

У процесі обговорення була виявлена зацікавленість курсантів, від яких надійшла низка запитань не тільки щодо практичної діяльності слідчого, але й безпосередньо щодо досягнення швидкої адаптації випускників у практичних підрозділах.

Жвавий інтерес учасників заходів свідчить про безперечну користь проведення подібних тренінгових занять, які дозволяють майбутнім слідчим поповнювати теоретичний та практичний багаж та сприяти їх фаховій підготовці.

По завершенню занять Євген Духніч запевнив здобувачів у підтримці майбутніх випускників рідного навчального закладу. 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X