Українська версія сайту

Зустріч ігумена Валеріана з курсантами інституту

23-06-2017

22 червня до інституту, на запрошення настоятеля академічних храмів протоієрея Віталія Приходька, завітав ігумен Валеріан (Головченко), настоятель храму новомучеників та сповідників Руських, що на Лук’янівському цвинтарі м. Києва.

Саме о. Валеріан стояв у витоків християнського молодіжного руху серед студентської молоді м. Києва, де був одним із засновників та довгий час незмінним керівником так званої «молодіжки» при київському Свято-Троїцькому Іонінському чоловічому монастирі. Він також відомий, як автор декількох книжок та постійний дописувач у журналі для православної молоді «Отрок UA».


Напередодні Дня молоді, о. Валеріан виступив перед курсантським загалом, висвітлюючи тему пошуку духовності у молодіжному середовищі, проблеми людини на цьому тернистому шляху та поділився своїм досвідом та роздумами щодо того, як кожна молода людина може збагатити свій внутрішній світ, бути корисною для оточуючих та держави в цілому.

 Також не оминули увагою і сумну дату – 22 червня, 76 років з дня початку Другої світової війни, коли наша столиця почула страшний гул ворожих літаків та здригнулася від перших авіабомб, скинутих на квітучий Київ. Тема героїзму молодих людей під час війни, як феномену, живо обговорювалася курсантами.

Взагалі зустріч була сповнена доброзичливістю і добрим гумором, яким зазвичай світиться отець Валеріан і що так цінить кожна молода людина в старшому поколінні.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X