Українська версія сайту

22 червня – День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22-06-2020

22-е червня 1941 року, 4.00 ранку, мить…Страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Найжорстокіша та найкривавіша війна в історії людства, війна в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації, війна що забрала десятки мільйонів життів. Загалом за роки Другої світової війни Україна втратили 8 мільйонів своїх громадян: 5,5 мільйона цивільних і 2,5 мільйона військових. Було повністю зруйновано та знищено 700 міст та 28 тисяч сіл.

22 червня – День Скорботи і вшанування  пам’яті жертв війни в Україні

Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю в руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління у покоління...

День скорботи встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…».

ННІ № 1 НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X