Українська версія сайту

28-ма річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС

16-12-2014

28 років тому, 26 квітня 1986 року пекельний вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців. Аварія на ЧАЕС увійшла в історію, як найбільша техногенна катастрофа, що привела до негативних екологічних, медичних та соціально-економічних наслідків.

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Чорнобильська катастрофа завдяки самопожертві ліквідаторів аварії стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Уже давно віддзвеніли Чорнобильські дзвони, а ми ще пам’ятаємо тих, хто пішов у вогонь, вони увійшли у стогін і душу, болем очорнену до дня! Імена цих мужніх героїв, які виявили жертовність, високий патріотизм, та ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу, пам’ятає вся Україна.

Отже 10.12.2014 року в навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції було проведено мітинг скорботи до 28-ї річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Під час проведення учасник ліквідації наслідків на ЧАЕС Симчук А.С.,розповів про ті трагічні часи 1986 року та про кропітку та небезпечну роботу, яку ними було виконано. Своєю відвагою мужнім подвигом, ризикуючи власним життям та незважаючи на тяжкі наслідки цієї «чорнобильської завіси» Анатолій Степанович був одним із тих хто боролись із цим радіаційним  ворогом.

 

Голова активу курсантського самоврядування ННІПФПСКМ НАВС

О.І.Кузьмич

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X