Українська версія сайту

Благодійність – це не тільки «поклик серця», а й обов’язок кожного

01-12-2014

26 листопада 2014 року в бібліотеці з питань мистецтв ім.. М. Бажана відбулася зустріч членів юридичних клінік «Захист» навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції та «Юстініан» навчально-наукового інституту права та психології з куратором Всеукраїнського благодійного фонду «Зоряна мрія», старшим консультантом  Русланом Бахтиєвим.

Руслан Бахтиєв уродженець Туркменістану, але вже довгий час проживає на території України, має українське громадянство, пишається цим та вірить в краще майбутнє нашої країни. Більшість часу він займається благодійними проектами, про що й пішла мова під час зустрічі.

В основу бесіди було покладено обговорення тем благодійності в довоєнний час і також благодійності воєнного часу. Руслан розказав присутнім про проекти якими він займався та займається до сьогоднішнього дня. Цікаво було почути про проект, що мав назву «Обрані діти», який полягає у допомозі дітям-інвалідам. Один з них, Андрій Морозов, який живе в Ялті хворіє з дитинства, але почував себе на рівні з своїми однолітками. Вчителі попросили маму забрати Андрія зі школи для продовження навчання в домашніх умовах, при цьому мати не маючи вибору так і вчинила. З того часу, коли хлопчик був обмежений у спілкуванні з однолітками, то відчув себе «іншим» і зовсім занедужав та майже одразу перестав ходити. І саме в цей час, коли Андрію виповнилось 13 років, він свої бажання і мрії висвітлив у свої працях - написав книжку.

Руслан Бахтиєв дізнавшись про історію хлопця, вирішив йому допомогти видати його книжку, яка в подальшому з’явилася на світ під назвою «Обрані діти». Куратор ВБФ «Зоряна мрія» і до сьогодні спілкується та підтримує хлопця. Такий момент у житті надихнув його на створення благодійного проекту «Обрані діти», щоб надавати консультативну, психологічну, матеріальну та іншу допомогу дітям-інвалідам.

Під час обговорення теми благодійності були підняті питання щодо необхідності існування благодійних фондів в Україні. А основною темою стала благодійність під час воєнного часу. Руслан Бахтиєв розповів про ініціативну діяльність з підтримки учасників АТО, які повертають до свої домівок або у воєнні госпіталі вкрай у важкому стані. Також запропонував прийняти участь в зазначених проектах Юридичним клінікам та науково-педагогічному складу академії.

В свою чергу ми розповіли про наші благодійні вчинки, а саме безкоштовні правові консультації незахищених верств населення, правову просвіту школярів та кураторство над школами-інтернатами.

Благодійність має велике виховне значення, вона справжнє животворче джерело, що омиває та зцілює людські душі. Благодійність пробуджує в людині почуття співчуття, співучасті, солідарності і відповідальності за те що відбувається поряд з нею. Про це варто завжди пам’ятати, берегти і примножувати милосердя.                                                                                                                 

Юридична клініка «Захист»

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X