Українська версія сайту

Брейн-ринг з кримінології та кримінально-виконавчого права

20-11-2017

16 листопада науково-педагогічними працівниками кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права за сприянням керівництва ННІ №1 спільно з юридичною клінікою «Захист» проведено науковий захід у форматі брейн-рингу «Знавці кримінології та кримінально-виконавчого права» із здобувачами вищої освіти.

Захід передбачав інтелектуальне змагання двох команд, які мали можливість продемонструвати знання, а також ерудованість, уважність, спритність, активність, вміння критично мислити та швидко приймати вірні рішення у команді.

Об’єктивно та неупереджено оцінювали змагання професійне журі –  досвідчені фахівці кафедри у складі: голови журі завідувача, кандидата юридичних наук, доцента Юрія Левченка, професорів кафедри, докторів юридичних наук Олександра Джужі та Олександра Колба, а також старшого наукового співробітника відділу забезпечення навчального процесу ННІ №1 НАВС, кандидата юридичних наук, керівника юридичної клініки «Захист» Наталії Цюприк.

Особливістю заходу було те, що про готовність надати відповідь учасники повідомляли за допомогою електронної системи, яка спрацьовувала при натисканні кнопок, розміщених на місцях команд. Для  обговорення питань надався визначений час, за яким гравці стежили за допомогою секторного секундоміру на екрані.

Брейн-ринг проходив у три раунди, кожний з яких передбачав вирішення різноманітних завдань. Так, перший конкурс «Вирішувати юридично, а не зброєю» складався з двох блоків теоретичних питань по предмету вивчення науки «Кримінології» та «Кримінально-виконавчого права», де учасникам необхідно було швидко зорієнтуватись та надати вірну відповідь.

Другий раунд «Через теорію до практики» передбачав вирішення практичних завдань. Завершальна «битва»  пройшла під назвою «Кримінальне татуювання – паспорт особи злочинця», де учасникам необхідно було дати відповіді після перегляду слайдів та відеороликів, що стосуються ідентифікації засуджених по їх зовнішності, а саме по кримінальним татуюванням.

Так за результатами гри, з різницею у п’ять балів, перемогу здобула команда «Аурум», у складі Андрія Синоверського, Тараса Стефановського,  Андрія Розбицького, Діани Пехи, Валентини Сокол, Ірини Юдеви. Хоча обидві команди показали високий рівень підготовки та інтелектуальності.

Впродовж всього заходу скоординовували дії учасників та проводили захід доцент кафедри, кандидат юридичних наук Тетяна Миронюк та курсант 4-го курсу ННІ №1 Ірина Кундельська. Також активно допомагали в організації та проведенні конкурсу курсанти Людмила Лемешко та Богдан Заводій.

Отож, кафедра вітає переможців та пишається розумними та здібними своїми вихованцями. На завершення, Юрій Левченко нагородив усіх учасників та побажав успіхів у подальшій їх діяльності. А також, висловив подяку оргкомітету заходу та зазначив, що такі заходи інтерактивного характеру в освітньому процесі викликають в здобувачів вищої освіти великий інтерес та прагнення до вивчень правових наук, формують всебічно розвинену особистість, сприяють кращому засвоєнню знань. Тому науково-педагогічними працівниками кафедри неодноразово проводились наукові заходи та творчі конкурси різного формату.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X