Українська версія сайту

Бюджетна безпека держави – визначальний чинник соціальної стабільності в Україні

09-12-2014

 Сьогодні Україна переживає не найлегші часи за роки своєї незалежності. Однією з найголовніших завдань держави, яка сприятиме зняттю напруги у суспільстві, є виконання нею своїх функцій у соціальній сфері. Одним з основних чинників, здатних забезпечити належний рівень життя усіх верств населення, є високий рівень бюджетної безпеки держави. Тому одним з пріоритетних напрямів у роботі підрозділів ДСБЕЗ була й залишається протидія злочинам, що вчинюються у бюджетній сфері. Саме цій проблематиці й був присвячений круглий стіл, який відбувся 25 листопада 2014 року о 1500 на базі навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції.

 

До участі у роботі круглого столу  були запрошені представники ДСБЕЗ МВС України, органів фінансового контролю та юридичних осіб. Відкрив засідання круглого столу Алексійчук Микола Миколайович – начальник Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції інституту. Він акцентував увагу на актуальності обговорюваної проблематики, підкреслив необхідність продовжувати практику проведення таких зустрічей.

Подальша робота круглого столу відбулась у формі жвавого обговорення проблемних питань діяльності ДСБЕЗ МВС України щодо забезпечення бюджетної безпеки держави. Начальник відділу оперативного супроводження державних закупівель ДДСБЕЗ МВС України, полковник міліції Зорба В.П. розповів про особливості методики виявлення злочинів у сфері державних закупівель, наголосив на необхідності досконалого знання нормативно-правової бази, що сприятиме підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю у бюджетній сфері, адже головне завдання працівників ДСБЕЗ працювати на благо суспільства та країни.

 

Начальник ВДСБЕЗ Дарницького РУ ГУ МВС України в м. Києві, підполковник міліції Томашевський О.А. розповів про труднощі, з якими стикаються працівники відділів ДСБЕЗ на місцях та особливості боротьби з бюджетними злочинами, які вчинюються розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня. Головний бухгалтер ПАТ «Ардис-Україна» Шаповалова Н.О. акцентувала увагу на прогалинах у законодавстві, які заважають ефективному використанню бюджетних коштів, та на окремих особливостях перевірки цільового використання бюджетних коштів контролюючими органами.

Курсанти брали активну участь у обговоренні питань круглого столу, слід зауважити, що присутні курсанти задавали питання більш прикладного характеру, а також ті, які стосувались майбутніх реформ ОВС. Відповідь на запитання дозволила їм зорієнтуватись у тих труднощах, які їх очікують у майбутній практичній діяльності та зорієнтуватись у тих завданнях, які постають сьогодні перед працівником ДСБЕЗ.

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X