Українська версія сайту

Чи знаємо ми українську мову?

04-11-2016

3 листопада науково-педагогічними працівниками кафедри юридичного документознавства ННІ № 1 проведено вікторину з української мови «Чи знаємо ми українську мову?» серед курсантів 2-х курсів інституту.

Метою проведення змагання між курсантами стала перевірка та поглиблення знань здобувачів вищої освіти з української мови, які вони отримували протягом життя, розвиток логічного мислення, пам’яті, уяви та уваги, розвиток відчуття відповідальності за колективні досягнення, а також виховання любові до рідної мови.

Нетлінним скарбом століть називають національну мову – скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова – живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей нетлінний божественний дар, який дано людині. Вона супроводжує нас від самого народження й аж до смерті. У щоденній практиці спілкування не обійтися без мови. І навіть коли ми думаємо, то в пам’яті відтворюємо відомі нам слова і фрази. Власні думки формулюємо і передаємо за допомогою мови. Світ пізнаємо через мову, бо в ній накопичено життєвий досвід попередніх поколінь. Через мову ми впливаємо на емоції та почуття людей, формуємо їх естетичні смаки.

Вельмишановним журі  стали – старший науковий співробітник – Наталія Цюприк, представник магістратури – Ірина Скакун і курсанти 3-х курсів – Наталія Блажко, Юлія Кучер, Богдан Заводій, Людмила Лемешко.   Зокрема,  Наталія Олександрівна наголосила, що за милозвучністю наша мова визнана вченими другою (після італійської) серед європейських країн, тому її потрібно вчити, вдосконалювати й звичайно, любити.

Слід зазначити, що ведучою вікторини була Ірина Кундельська, яка ввійшла в трійку призерів I етапу VII Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка.

Отож, інститут вітає переможців і бажає всім курсантам нових звершень у вивченні нашої рідної української мови!

Кафедра юридичного документознавства

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X