Українська версія сайту

Досвід магістрів-практиків в освітньому процесі

21-09-2018

З метою реалізації залучення практичних працівників до участі в освітньому процесі курсантів 4-го курсу ННІ № 1 та забезпечення проходження педагогічної практики здобувачів вищої освіти магістрів за спеціальністю «Право» Національної академії внутрішніх справ, кафедрою кримінології та КВП проведено бінарні заняття з даною категорією студентів.

 

Досвід магістрів-практиків в освітньому процесі

 

У межах вивчення навчальної дисципліни «Кримінально-виконавче право» курсанти мали змогу отримати відповіді, що стосуються діяльності органів та установ виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України від практичних працівників, які є і студентами заочної форми навчання академії. Марія Цистан - психолог відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими Полтавської виправної колонії № 64 та Олександр Журибіда – оперуповноважений оперативного відділу Бучанської виправної колонії та Віталій Новак начальник відділення соціально-виховної роботи Стародубівської виправної колонії № 92 розповіли про роботу з засудженими до позбавлення волі, дотримання національних та міжнародних стандартів у процесі відбування та виконання покарань. Про особливості та правові засади діяльності органів пробації курсанти мали можливість дізнатись від інспекторів відділу «Центр пробаці» в Одеській області - Анастасії Колін та в Черкаській області - Володимира Очеретяного.

 

Досвід магістрів-практиків в освітньому процесі

 

Під час проведення семінарських занять серед курсантів магістри набували педагогічних навиків та передавали свій практичний досвід, оскільки серед даної категорії слухачів були представники різних служб Національної поліції України: слідчих підрозділів, відділів ювенальної превенції, кіберполіції, карного розшуку, патрульної служби, а також працівники міськрайадміністрації.

 

Досвід магістрів-практиків в освітньому процесі

 

Під час занять з використанням практичних прикладів було розглянуто низку актуальних питань: виявлення злочинів підрозділами Національної поліції, взяття під варту різних категорій осіб, захист інтересів особи, суспільства і держави шляхом створення умов для виправлення і ресоціалізації засуджених, запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами, запобігання тортурам та нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню із засудженими. Також важливим було те, що у ході дискусії, яка тривала в аудиторіях, було наголошено на необхідності взаємодії між усіма правоохоронними органами та органними місцевої влади для досягнення вищезазначених завдань.

 

Досвід магістрів-практиків в освітньому процесі

 

У підсумку слід зазначити, що дана практика проведення занять викликає інтерес у курсантів, так як вони мають змогу отримати відповіді від кваліфікованих практиків. А магістри та студенти заочної форми навчання академії як практичні працівники отримають можливість роботи в аудиторії та розглянути актуальні питання, які виникають в їх роботі, особливо в період реформування правоохоронної системи.

ННІ №1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X