Українська версія сайту

Дозвілля в ННІПФПСКМ

21-09-2015

19.09.2015 року для курсантів навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції було організовано екскурсію центральною частиною м. Київа, а також відвідування Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

 

Саме вулиця Хрещатик та Майдан Незалежності стали самими цікавими оскільки на протязі великого часу тут відбувалось багато історичних подій, зокрема одним з останніх стала «Революція Гідності»

Після ознайомчої екскурсії курсанти інституту мали змогу відвідати театр ім. І. Франка та переглянути трагікомедію Уільяма Шекспіра на 2 дії під назвою «Буря»

Історично сама вистава «Буря» була написана в 1612 році. У травні 1613 року виставу в перше поставлено в придворному театрі з нагоди святкування шлюбу дочки Якова I принцеси Єлизавети і пфальцграфа Фрідріха. Драматург звертається тут до пародійно-фарсового повторення теми «боротьби за владу» на рівні блазенських персонажів. «Буря» вінчає собою створення синтетичного жанру трагікомедії-«трагедії з щасливим кінцем»

Сама ж картина виявилася надзвичайно контрастною так як під час перегляду, завдяки театральної майстерності головних виконавців глядачі в повній мірі відчули головну задумку автора тієї епохи і трагічних та комедійних частин дійства.

По закінченню вистави курсантам не аби як пощастило, оскільки вони мали нагоду зустрітись з дієвими особами картини - народним артистом України Василем Мазурем, народним артистом України, лауреатом Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка Богданом Бенюком, заслуженим артистом України Олегом Стальчуком, заслуженою артисткою України Анжелікою Савченко та народним артистом України, лауреатом Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка Олексієм Богдановичем.

Під час зустрічі зокрема вражень від переглянутої вистави було обговорено питання спадщини та розвитку театральної культури України, а також стану та реформи правоохоронної системи МВС.

Загалом на прикінці цікавого дня курсанти дійшли до висновку, що проведення таких заходів є вкрай необхідними. Так, зокрема історичного та культурно збагачення, а також незважаючи на сьогоденні події в країні вони відчували себе справжніми українцями, патріотами нашої держави, задля  якої вони, як правоохоронці стануть на захист закону по закінченню академії внутрішніх справ.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X