Українська версія сайту

Ефективна комунікація та правильна аргументація в контексті розвитку культури мислення курсантів академії

23-06-2021

22 червня в дистанційному форматі на платформі Zoom проведено підсумкове бінарне заняття з юридичної логіки для курсантів 1-го курсу ННІ № 1 за участю координатора міжнародних проєктів з підвищення кваліфікації із сучасної теорії права та філософії прав людини, співзасновника та модератора київського філософського клубу «Мінерва» Дмитра Кобринського.

Професор кафедри філософії права та юридичної логіки Олег Павлишин висвітлив значення вивчення логіки для ефективної комунікації та правильної аргументації, удосконалення і оптимізації процесу побудови й перевірки версій, а також запропонував здобувачам вищої освіти розглянути реальну суспільно-комунікативну практику в Україні.

Ефективна комунікація та правильна аргументація в контексті розвитку культури мислення курсантів академії

Шляхом логічного аналізу ситуацій комунікації в професійній діяльності та суспільному житті, послуговуючись знаннями з теорії аргументації, майбутні правоохоронці визначили основні помилки тези, аргументів і демонстрації, опановували навчальний матеріал на конкретних прикладах соціальних відносин та ведення дискусії на підставі коментарів запрошеного гостя – організатора літніх філософсько-правових шкіл і досвідченого модератора філософського клубу з давніми традиціями Дмитра Кобринського.

Ці приклади розглядали в широкому соціокультурному контексті, залучивши знання не лише з логіки і теорії аргументації, а й культурології, філософії, психології, конфліктології, а також ілюстрували прикладами порушення законів логіки з метою введення в оману. Активність тих, хто пропонував оригінальні приклади ведення дискусії – власні тези, аргументи, контраргументи, засновки, висновки й демонстрації, – було заохочено відмінними оцінками, а головне – крім дистанційного спілкування на платформі Zoom бесіду було продовжено в індивідуальному режимі в месенджері Telegram. Висловлено пропозицію і надалі спільно обговорювати матеріали, які демонструють застосування знань з логіки, для поглиблення знань щодо логічних основ теорії аргументації та розвитку культури мислення здобувачів вищої освіти академії.

Кафедра філософії права та юридичної логіки НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X