Українська версія сайту

Екскурсія до Наукової бібліотеки імені М. Максимовича

04-07-2017

         4 липня старшим викладачем кафедри юридичного документознавства Світланою Шутенко організовано екскурсію курсантів 3-го курсу ННІ №1 до Наукової бібліотеки імені М. Максимовича Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка.

         Бібліотека – один з найбільш давніх культурних інститутів людства, центр духовності і добра, науки, культури та освіти. Саме таким центром духовного розвитку для багатьох поколінь студентів не тільки КНУ імені             Т.Г. Шевченка, а й інших вузів Києва є Наукова бібліотека імені М. Максимовича, що була організована 1834 року та єоднією з найбільших і найстаріших вузівських бібліотек України. Основою її фондів стали колекції ліцеїв, інститутів та приватних осіб. Фонд налічує 3,5 млн. примимірників  книг, періодичних видань та інших видів друкованої продукції, надрукованої 30 мовами світу. У фонді нараховується 1,7 млн. наукової та 1,06 млн. навчальної літератури. Бібліотека має значний за обсягом і унікальний за складом електронний інформаційний ресурс, який поєднує електронні каталоги книжкових видань, авторефератів і дисертацій, бібліографічні публікації за профілем університету, повнотекстові видання Михайла Максимовича, Вісників університету, електронний фонд рідкісних видань, звітів науково-дослідної частини. 


         Гордістю бібліотеки є зібрання унікальних фондів відділу рідкісних книг та рукописів, з яким курсантів познайомив провідний співробітник бібліотеки Дмитро Лукін.

         Цікава та пізнавальна екскурсія бібліотечними залами, організована завідувачем відділу культурно-просвітницької роботи Мариною Петрушиною за сприяння заступника директора з інформаційно-методичної роботи Світлани Канєвської, не залишила курсантів байдужими.


         Впевнені, що такий досвід спілкування є надзвичайно корисним для здобувачів вищої освіти і сприятиме їх інтелектуальному і духовному розвиткові та професійному становленню.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X