Українська версія сайту

Історія діловодства в Україні

30-03-2017

29 березня в інституті науково-педагогічними працівниками кафедри юридичного документознавства  Вікторією Посмітною та Світланою Шутенко спільно з курсантами 3-го курсу проведено науковий семінар «Історія розвитку діловодства в Україні».

Організація діловодства є однією з важливих форм управлінської діяльності, що здійснюється в органах державної влади, а також в установах і організаціях усіх форм власності. Її нормативне та науково-методичне забезпечення завжди було в центрі уваги не лише документознавців і архівознавців, а і суспільства в цілому, оскільки від організації діловодних процесів залежить не тільки повнота репрезентації достовірних джерел історичної інформації в архівах, а й якість керування будь-якою установою.

В останнє десятиліття організація діловодства в Україні зазнала кардинальних змін, пов’язаних з процесами державотворення, формуванням власної законодавчої бази, реорганізацією економічної інфраструктури, впровадженням новітніх інформаційних технологій, впливом міжнародного досвіду з керування документацією тощо.

Саме ці проблеми і стали предметом дослідження здобувачів вищої освіти. Учасники семінару запропонували для обговорення доповіді, які розкрили історію та традиції документоведення в Україні (Тімохіна А., Бєдна А., Бєдна В.), охарактеризували особливості роботи з документами у різні історичні періоди від виникнення справочинства в Київській Русі (Козаченко С., Ніколаюк Л., Красносельська Л., Балашова І., Сасацян К.) до проблем сучасного діловодства в Україні (Кот О., Іваненко Л.).

                                                    Кафедра юридичного документознавства
 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X