Українська версія сайту

Круглий стіл “ Оперативно-розшукове запобігання злочинам у бюджетній сфері ”

26-05-2015

20 травня в навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції НАВС кафедрою спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування було організовано  та проведено круглий стіл “Оперативно-розшукове запобігання злочинам у бюджетній сфері”.

Ідея проведення такого заходу виникла не випадково. Наразі актуальними залишаються питання, які безпосередньо стосуються недопущення вчинення  злочинів у бюджетній сфері та розшуку осіб які ухиляються від слідства та суду за вчинення даних злочинів.

У засіданні взяли участь науково-педагогічні працівники кафедр кримінального права, кримінального процесу, оперативно-розшукової діяльності, економіко-правових дисциплін, досудового розслідування НАВС, практичні працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України, співробітники наукових лабораторій НАВС, Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби із організованою злочинністю при РНБО України, магістри, ад`юнкти і курсанти інституту.

Відкрив круглий стіл начальник Інституту кандидат юридичних наук, доцент Алексійчук М.М., який привітав учасників круглого столу з початком роботи та побажав усім плідної і натхненної праці.

З вітальними словами до учасників зібрання звернувся начальник кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування інституту, кандидат юридичних наук, доцент Дерев`янко П.В., який відзначив актуальність теми круглого столу.

Особливістю заходу стало те, що його учасники не лише порушували проблеми, які стоять перед працівниками слідчих, оперативних підрозділів та науковцями, а й викладали своє бачення способів їх розв`язання.

Під час круглого столу доповідачі мали змогу обговорити широке коло питань, пов`язаних із проблемами запобігання, виявлення, розслідування злочинів у бюджетній сфері, а також розшуку осіб які ухиляються від слідства та суду за вчинення даних злочинів, відповідали на численні запитання, ділилися прикладами з практики й досвідом слідчої та оперативної роботи та науковими напрацюваннями з даної теми.

Науковців, практичних працівників, оперативних підрозділів найбільше хвилювали питання правової основи та шляхів їх удосконалення, особливості виявлення даних злочинів, психологічні особливості осіб, які вчиняють злочини у бюджетній сфері, особливості взаємодії, координації, контролю та нагляду в кримінальному проваджені та оперативно-розшуковій діяльності тощо. Особливе місце було приділено питанням проведення розшукової роботи щодо осіб які ухиляються від слідства та суду за вчинення злочинів у бюджетній сфері.

Кожний виступ учасників круглого столу викликав жваві дискусії, обмін думками.

Усі матеріали круглого столу будуть узагальнені у збірнику і видані для використання у практичній діяльності, навчальному процесі та наукових розробках з проблем запобігання, виявлення та розслідування злочинів у бюджетній сфері.

 Кафедра спеціальної техніки 

та оперативно-розшукового документування       

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X