Українська версія сайту

Круглий стіл “ Оперативно-розшукове запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням ”

24-06-2015

24 червня в навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції НАВС кафедрою спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування у відповідності до Плану проведення науково-практичних конференцій, семінарів та круглих столів на базі вищих навчальних закладів МВС України у 2015 році було організовано  та проведено круглий стіл “Оперативно-розшукове запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням ”.

У засіданні взяли участь науково-педагогічні працівники кафедр кримінального права, кримінального процесу, адміністративної діяльності, оперативно-розшукової діяльності, економіко-правових дисциплін, досудового розслідування НАВС, практичні працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економіки МВС України, співробітники наукових лабораторій НАВС, Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби із організованою злочинністю при РНБО України, магістри, ад`юнкти і курсанти інституту.

Відкрив круглий стіл начальник Інституту кандидат юридичних наук, доцент Алексійчук М.М., який привітав учасників круглого столу з початком роботи та побажав усім плідної і натхненної праці.

З вітальними словами до учасників зібрання звернувся доцент кафедри адміністративної діяльності, начальник ДДСО при МВС України,  кандидат юридичних наук С.І. Будник, який відзначив актуальність теми круглого столу.

Особливістю заходу стало те, що його учасники не лише порушували проблеми, які стоять перед оперативними підрозділами, науковцями в процесі протидії корупції, а й викладали своє бачення способів їх розв`язання.

Під час круглого столу доповідачі мали змогу обговорити широке коло питань, пов`язаних із проблемами протидії корупції, відповідали на численні запитання, ділилися прикладами з практики й досвідом оперативної роботи та науковими напрацюваннями з даної теми.

Науковців, практичних працівників оперативних підрозділів найбільше хвилювали питання правової основи та шляхів їх удосконалення, особливості виявлення та припинення корупційних дій, психологічні особливості осіб, які вчиняють корупційні діяння, особливості взаємодії, координації, контролю та нагляду в кримінальному проваджені та оперативно-розшуковій діяльності тощо.

Кожний виступ учасників круглого столу викликав жваві дискусії, обмін думками.

У майбутньому такі напрацювання можуть бути використані не лише в науково-дослідній роботі, а й в діяльності державних та громадських структур, що спрямовані на протидію корупції.

Усі матеріали круглого столу будуть узагальнені у збірнику і видані для використання у практичній діяльності, навчальному процесі та наукових розробках з проблем запобігання корупції.

 Кафедра спеціальної техніки 

та оперативно-розшукового документування      

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X