Українська версія сайту

Круглий стіл “Актуальні проблеми виявлення та припинення злочинів”

01-12-2014

У навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції Національної академії внутрішніх  справ завжди приділялася та приділяється велика увага питанням виявлення та припинення злочинів.

Саме цим питанням кафедрою спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування спільно з кафедрою ОРД на громадських засадах 27 листопада був організований та проведений круглий стіл «Актуальні проблеми виявлення та припинення злочинів».

Ідея проведення такого заходу виникла не випадково. Наразі актуальними залишаються ряд проблемних питань, які безпосередньо стосуються діяльності оперативних підрозділів в процесі виявлення та припинення  злочинів.

Відкрив захід начальник Інституту кандидат юридичних наук, доцент Алексійчук М.М. У вітальному слові до учасників круглого столу він підкреслив важливість проведення такого заходу, зважаючи на необхідність подолання тих проблем, з якими приходиться  стикатися оперативним працівникам у процесі виявлення та припинення злочинів.

З вітальними словами до учасників зібрання звернувся начальник кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування інституту, кандидат юридичних наук, доцент Дерев`янко П.В., який відзначив актуальність теми круглого столу.

У засіданні круглого столу взяли участь науково-педагогічні працівники НАВС, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, практичні працівники підрозділів Департаменту ДСБЕЗ МВС України – Лапко Олександр Віталійович, боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми МВС України – Бондаренко Тарас Іванович, оперативно-технічних заходів МВС України – Нагорський Федір Михайлович, управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України – Бутенко Богдан Володимирович, кримінальної міліції у справах дітей МВС України – Лазаренко Олексій Олександрович, боротьби з кіберзлочинністю МВС України – Рибачук Максим Васильович,  Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби із організованою злочинністю при РНБО України – Невзора Ігор Львович, співробітники наукових лабораторій НАВС, представники Департаменту служби безпеки банків, магістри, ад`юнкти і курсанти інституту.

Особливістю заходу стало те, що його учасники не лише порушували проблеми, які стоять перед оперативними підрозділами, підрозділами кримінальної міліції у  справах дітей МВС України, науковцями в процесі виявлення та припинення злочинів, а й викладали своє бачення способів їх розв`язання.

Під час круглого столу доповідачі мали змогу обговорити широке коло питань, пов`язаних із діяльністю оперативних підрозділів, їх взаємодії з іншими суб’єктами в процесі виявлення та припинення злочинів, відповідали на численні запитання, ділилися прикладами з практики й досвідом оперативної роботи та науковими напрацюваннями з даної теми.

Кожний виступ учасників круглого столу викликав жваві дискусії, обмін думками.

Усі матеріали круглого  столу будуть узагальнені у збірнику і видані для використання у практичній діяльності, навчальному процесі та наукових розробках з проблем виявлення та припинення злочинів.

 кафедра спеціальної техніки 

та оперативно-розшукового документування      

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X