Українська версія сайту

Майстер-класи з проведення слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій від викладачів-практиків інститутів

22-11-2016

Науково-педагогічні працівники інституту, які мають стаж роботив практичних підрозділах понад десять років, Юлія Терещенко, Надія Моргун та Михайло Марков з метою закріплення здобутих знань, навичок та досконалої підготовки до практичної діяльності курсантів випускних курсів, організовують та проводять майстер-класи з відтворенням в реалії слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій.

Стартовим заходом стало заняття на тему: «Порядок та процесуальне оформлення затримання уповноваженою особою за вчинення злочину», який проводився у формі інсценування, де члени юридичної клініки «Захист» під керівництвом викладачів точно та послідовно відтворювали дії,  що передбачені під час затримання особи за вчинення злочину, відповідно до ст. 208 КПК України. Адже процес затримання не є індивідуально-визначеним, а має відповідати кримінальним процесуальним нормам, які визначають порядок його проведення. Під час показово-наглядового затримання був продемонстрований комплекс дій всіх можливих учасників (служб практичного підрозділу).

Організатори в ході проведення майстер-класу вказували на типові помилки, які допускаються на практиці та ефективні шляхи їх подолання і вирішення, наголошували на важливих моментах затримання злочинця та надавали суттєві поради майбутнім слідчим та оперативним працівникам.

Наступний майстер-клас був проведений на тему: «Процесуальний порядок проведення допиту», під час якого викладачі за допомогою членів юридичної клініки «Захист» інсценували допит слідчим потерпілого, свідка та підозрюваного за участю захисника, зазначивши процесуальний порядок та тактику проведення допиту. При цьому, окремим питанням були висвітлені порядок та тактика дій оперативного працівника, який здійснював оперативне супроводження затриманої особи. Допитуючи різних осіб і за процесуальним, і за соціальним статусом, викладачі наявно показали встановлення «психологічного»контакту слідчим з допитуваними, зазначили найдрібніші помилки, які може допустити слідчий під час допиту, звернули увагу на поведінку захисника під час допиту і продемонстрували спілкування слідчого з останнім.

Здобувачі вищої освіти проявили неабияку цікавість до проведених занять, оскільки вже згодом вони робитимуть перші самостійні кроки упрактичних підрозділах Національної поліції. Кожен із присутніх на майстер-класі усвідомив суспільну значущість обраної професії та зобов’язання, які покладаються на них.

Такі майстер-класи в інституті проводяться щотижнево. Тематика наступного: «Особливості пред’явлення для впізнання».

Запрошуємо всіх бажаючих, хто хоче досконало вивчити усі аспекти практичної діяльності з виявлення, розкриття та розслідування злочинів на майстер-класи, які із задоволенням проведуть досвідчені науково-педагогічні працівники інституту.

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X