Українська версія сайту

Міжвузівський курсантський (студентський) круглий стіл «Теорія та практика запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні».

16-12-2014

11 грудня 2014 року за ініціативи кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС на базі навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції в рамках відзначення в Україні Всеукраїнського тижня права було проведено міжвузівський курсантський (студентський) круглий стіл на тему: «Теорія та практика запобігання злочинам в контексті сучасної соціально-політичної ситуації в Україні».

До участі в обговоренні проблемних питань було запрошено заступника начальника ННІПФПСКМ з навчально-методичної та наукової роботи, кандидата юридичних наук Хуторянського Олександра Васильовича, начальника кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС, кандидата юридичних наук, доцента Василевича Віталія Вацлавовича, заступника начальника відділу організації наукової та науково-дослідної роботи НАВС, кандидата юридичних наук, старшого наукового співробітника Калиновського Олександра Валерійовича.

Ініціаторами та організаторами  даного заходу виступили старший викладач кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС, кандидат юридичних наук Миронюк Тетяна Василівна, яка також являється керівником науково гуртка кафедри та Цюприк Наталія Олександрівна - старший науковий співробітник відділу забезпечення навчального процесу ННІПФПСКМ, керівник юридичної клініки «Захист».

Варто зазначити, що в засіданні круглого столу взяли участь представники Національної академії прокуратури України, юридичного факультету Інституту кримінально-виконавчої служби, слухачі магістратури НАВС та курсанти ННІПФПСКМ НАВС. Широке коло учасників забезпечило під час проведення круглого столу «живу» дискусію та активне обговорення проблемних питань що висвітлювались усіма учасниками, адже з професійної точки зору одні й ті ж самі питання розглядаються представниками  різних правоохоронних структур по-різному.

Основними темами, на які було спрямовано увагу молодих дослідників були сепаратизм та тероризм, що на сьогоднішній день, нажаль, є надзвичайно актуальними питаннями безпосередньо як для нашої держави, так і для інших країн світу.

Учасники звертали увагу на різні аспекти проблематики круглого столу, а саме на характеристику вищезазначених понять, їх детермінанти,  заходи запобігання та протидії в масштабах держави та світу, наголошували на недосконалості законодавства нашої держави щодо протидії даним видам злочину та пропонували дієві шляхи подолання колізій та прогалин у праві.

Також варто зазначити, що під час засідання було проаналізовано Проект Закону «Про протидію і запобігання сепаратизму та подолання наслідків сепаратистської діяльності на території України (десепаратизацію)», де абсолютно всі учасники висловили свої думки щодо дієвості та актуальності законопроекту та пропозиції щодо вдосконалення окремих положень.

У підсумку хотілося б сказати, що завдяки активності курсантів, гостей та організаторів круглого столу, було розглянуто великий масив проблемних питань сепаратизму та тероризму, висунуто ряд корисних пропозицій щодо врегулювання правових аспектів запобігання даним видам злочинної діяльності, але головним залишається те, що між учасниками постійно відбувалась дискусія в ході якої кожен з них впевнено аргументував свою думку приводячи приклади та факти.

Наукове товариство курсантів ННІПФПСКМ,

Юридична клініка «Захист»

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X