Українська версія сайту

Мова як важливий чинник нормотворчості та правозастосування в діяльності правоохоронних органів

09-12-2016

В інституті пройшла XІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська мова в юриспруденції: стан, проблеми, перспективи» (для перемінного складу), яка стала продовженням роботи наукового заходу, що відбувся за підтримки керівництва 30 листопада в Національній академії внутрішній справ.


Метою проведення конференції став обмін досвідом та обговорення актуальних питань лінгвістики сучасної юриспруденції, мовної політики держави, юридичної техніки відомчої нормотворчості у фаховій діяльності правоохоронця, джерела походження та шляхи поширення молодіжного сленгу.

Під час наукового заходу було обговорено низку нагальних питань щодо стану, актуальних проблем та перспектив української мови в юриспруденції. Проблематика питань мовної політики, двомовності в Україні, шляхи популяризації  та засоби стимулювання розвитку української мови, особливості державної мови в кримінальному законодавстві, її роль в правоохоронних органах та ряд інших не менш важливих питань були висунуті на обговорення. Кожний виступ учасників конференції викликав жваві дискусії, обмін думками та новими ідеями. Курсанти та студенти академії не тільки спиралися на фактичні дані, а й пропонували своє бачення вирішення певної проблеми, пов’язаної з функціонуванням української мови в галузі юриспруденції.

Гасло заходу – мова як важливий чинник нормотворчості в національному законодавстві та правозастосуванні – ще раз підтвердило, що в професійній діяльності поліцейського, будь то слідчий чи оперативний працівник, ґрунтовні знання державної мови та вміле її застосування мають невід’ємне значення.

Кожному учаснику за активну участь було вручено подяку за підписом  ректора Володимира Чернєя. Сподіваємось, що в подальшому напрацювання курсантів будуть використані не тільки в наукових дослідженнях, але і взяті за основу діяльності державних та громадських структур.

                                Кафедра юридичного документознавства
 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X