Українська версія сайту

На «Рубежі пам’яті»…

01-05-2015

23 квітня 2015 року за участі курсантів активу курсантського самоврядування  ННІПФПСКМ Синоверського А.І., Гнатюка М.В. Скакун І.Б. та спілки ветеранів академії було організовано екскурсію в Національному музеї - заповіднику Міністерства культури та туризму Київської обласної державної адміністрації  « Битва за Київ у 1923 році».

Музей розташований на теренах Київської області в мальовничому містечку с. Новопетрівці Вишгородського району, за переказами представників ветеранської спілки та директора музею який плідно співпрацює з спілкою ветеранів впродовж кількох років поспіль, завжди радо зустрічають нас, і навіть не уявляють собі в цю пору напередодні святкування дня Перемоги без проведення даного заходу. На місці музею раніше розташовувався так званий « Рубіж пам’яті», на якому з червня по вересень 1943 року радянські війська мужньо та героїчно відстоювали нашу честь і впродовж 75 днів не давали фашистським загарбникам  окупувати територію  та пройти далі знищуючи все на своєму шляху.

Екскурсія видалась цікавою та дуже захопливою, до нашої уваги було представлено велика кількість музейних експонатів, а саме: « Символ Миру»,  військова техніка, артилерійна зброя, постамент невідомому солдату, алея героїв, посадженої на честь 40 річчя перемоги учасниками всесоюзної вахти пам’яті 26.04.1985 р., бліндажі та протитанкові укріплення, діаграма « Битва за Київ» - Лютізький плацдарм 1943 року, історичні речі, та пам’ятки тих часів, що збереглись на тому місці і зібрані з визначних точок проведення великих битв.

Згодом на базі музею відбулась спільна конференція Представників Активу курсантського самоврядування та спілки ветеранів. Заслухані доповіді та перекази курсантів про розповіді рідних та близьких, про моменти часів воєнного лихоліття та післявоєнної руїни. Заслухані найкращі поезії  видатних авторів ветеранів, на відповідну провоєнну тематику, «Памяті тих тяжких років»… Які тяжким зітханням передаються в віршах покоління дітей війни. В свою чергу Актив курсантського самоврядування виявив величезну вдячність ветеранам за запрошення та проведення таких чудових зібрань, які вкотре освіжають ту вічну пам'ять про героїв того часу, і які назавжди залишать в нашій пам’яті та закарбуються в тих світлих рядках поезій  «Рубежу пам’яті». Ця поетична збірка публікується з нагоди 70-ї річниці визволення від німецько-фашистських загарбників та 70-річчя Великої Перемоги і присвячується ветеранам Великої Вітчизняної війни та дітям війни.

Тож даний захід незабутнім і гірким спогадом нагадав про ті грізні часи, про радість Перемоги, про синівську гордість за батька-фронтовика, про вдячність мамі, про любов до рідної землі на якій живемо, про біль і біду, яку заподіяли народу сучасні політичні негаразди, з метою поширення героїко-патріотичного виховання сучасної молоді, та виховання нашого майбутнього покоління…

Актив курсантського самоврядування

ННІПФПСКМ

Синоверський Андрій

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X