Українська версія сайту

Налагодження співпраці із Четвертим Київським місцевим центром з надання безоплатної правової допомоги

10-11-2016

8 листопада  члени юридичної клініки  «Захист»  відвідали Четвертий Київський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги та зустрілися з провідними правовими фахівцями для набуття практичного досвіду.

Метою заходу стало  ознайомлення курсантів із механізмом роботи Центру, категоріями осіб, які мають право на отримання допомоги, питаннями з якими можна звертатись до закладу, а головне – обмін практичним досвідом, який набутий працівниками закладу з роками.

Такі центри надають можливість найбільш незахищеним верствам населення в нашому суспільстві захищати свої права. «Ми маємо зробити все можливе, щоб громадяни знали свої права і могли самостійно захищати їх, адже збільшення правової спроможності громади, яка знає і готова захищати свої права, може бути одним з дієвих способів протидії недоброчесній поведінці та корупції» - наголосив керівник Центру – Сергій Бреус.

Якщо ваше питання стосується цивільної справи (сімейний спір, житловий, спадковий, трудовий тощо), адміністративного спору (порушення з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових та службових осіб, інших суб’єктів), тоді в центрі вам нададуть кваліфіковану допомогу з цих питань. Взагалі існує три ланки надання правової допомоги: координаційний центр, регіональний та місцевий. В свою чергу суть регіонального полягає в тому, що в таких центрах призначаються адвокати всім, не враховуючи майновий дохід громадян, а от місцевий навпаки – залежить від майнового доходу.

 

Для того  щоб отримати допомогу в місцевому центрі  особа повинна скласти та подати письмове звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. До звернення потрібно  додати документи , необхідні для підтвердження належності особи до певної категорії. Для різних категорій осіб перелік документів відрізняється.

Сергій Бреус зазначив, що безоплатна правова допомога надається лише для громадян, а не для держави. Також керівник розповів, що Міністерство юстиції України перевіряє правильність діяльності всіх центрів, тобто відбувається віддалення від державного реєстратора з метою усунення корупційних ризиків. Фахівець наголосив, що в їхньому центрі діє окрема операція – доступ до електронних сервісів Мінюсту, який нещодавно відкрив реєстр речових прав на рухоме майно. Тобто можна встановити, яка власність перебуває у володінні конкретного громадянина, сплативши при цьому лише 20 грн.

Курсанти познайомилися іще з одним представником центру – адвокатом Інною Банах, яка зазначила, що для того, щоб стати адвокатом центру надання правової допомоги необхідно мати адвокатське посвідчення та скласти окремі кваліфікаційні іспити. Після цього укладається угода, обирається район обслуговування і 5 разів на місяць здійснюється чергування кожним адвокатом, який в свою чергу має розглянути не більше 30 справ.

Члени юридичної клініки «Захист» домовились з представниками центру про подальшу спільну співпрацю.

Юридична клініка "Захист"

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X