Українська версія сайту

Науково-теоретична конференція наукового товариства курсантів «Актуальні проблеми вдосконалення законодавства та правозастосування»

20-03-2015

19 березня на базі Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції Національної академії внутрішніх справ за сприянням керівництва інституту, старшого наукового співробітника, майора міліції Цюприк Н.О., начальника кафедри кримінального права доктора юридичних наук, професора, полковника міліції Савченка А.В., за активної участі доцентів та викладачів кафедри кримінального права Шуляк Ю.Л., Кісілюка Е.М., Смаглюка О.В., Хуторянського О.В., Олійник О.С. та ін. відбулася підсумкова науково-теоретична конференція наукового товариства курсантів «Актуальні проблеми вдосконалення законодавства та правозастосування».

Хотілося б відмітити, що такого роду заходи сприяють підвищенню рівня знань і конкурентній боротьбі серед курсантської молоді та є потужним стимулом для подальшого навчання та набуття досвіду в майбутній професійній діяльності.

Пленарне засідання відкрив о 9.00 в залі № 1 начальник навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції Національної академії внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент Алексійчук М.М. З вітальним словом до курсантів звернувся перший проректор НАВС, доктор юридичних наук, професор Гусарєв Станіслав Дмитрович.

Робота по секціям розпочалась 0 10.30. Секція № 9 «Кримінальне право, кримінологія та кримінально-виконавче право» провела засідання в аудиторії № 320.

Керівниками секції виступили:

Шуляк Юлія Леонідівна, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права;

Миронюк Тетяна Василівна, кандидат юридичних наук, ст. викладач кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права;

Олійник Олена Сергіївна, викладач кафедри кримінального права. Секретар секції – Жельман В.І.

Засідання секції відкрила викладач кафедри кримінального права – Олійник О.С.

Активну участь з підготовки та проведення заходу взяли курсанти 2-го та 3-го курсів інституту, які в свою чергу показали високий рівень знань профільних дисциплін, що викладаються у навчальному закладі.

За час роботи секції було заслухано 15 наукових доповідей на різноманітні цікаві теми з кримінального права, кримінології та кримінально-виконавчого права. Під час роботи секції точилися цікаві та гарячі дискусії на заявлені теми  між курсантами, керівниками секції та доповідачами. 

 

За результатами роботи секції № 9 було визначено переможців заходу, серед яких III-є почесне розділили між собою курсант 2-го 213 навчальної групи  - Густиря Х.О. (науковий керівник викладач кафедри кримінального права – Олійник О.С.) з доповіддю на тему «Проблема легалізації евтаназії в розрізі кримінального права» та курсант 3-го курсу 310 навчальної групи з доповіддю на тему «Розвиток кримінального законодавства України щодо відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України» - Скакун І.В. (науковий керівник заступник начальника кафедри кримінального права, к.ю.н. – Кісілюк Є.М.), II-е місце – курсант 2-го курсу 218 навчальної групи – Афонькіна Д.В. з  доповіддю на тему «Складність кваліфікації злочинів з використанням сугестивних технологій маніпулятивного впливу». Беззаперечним переможцем одностайно журі було обрано – курсанта 2-го курсу 218 навчальної групу інституту – Попову К.О. з науковою роботою на тему «Проблемні питання кваліфікації злочинів проти статевої свободи та недоторканості» (науковий керівник – викладач кафедри кримінального права – Олійник О.С.).

Підбиття підсумків конференції відбулось о 15.30 в залі № 1 інституту, де також відзначили та нагородили пам’ятними грамотами переможців заходу.

Із заключним словом до учасників конференції звернувся проректор Національної академії внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор – Чернявський Сергій Сергійович.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм наснаги та натхнення у подальшій науковій роботі!    

За результатами проведеного наукового заходу був виданий збірник наукових праць курсантів та викладачів інституту та академії загалом.  

 

Кафедра кримінального права

                 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X