Українська версія сайту

ННІ №1 ГОТУЄ НОВИХ ПРОФЕСІОНАЛІВ ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

06-10-2016

Відомча належність Національної академії внутрішніх справ обумовлює чітку спрямованість освітнього процесу на максимальне наближення до практичних потреб Національної поліції України. Випускники, які розподіляються до практичних підрозділів, повинні бути готовими відразу розпочати практичну діяльність. З цією метою навчально-науковий інститут № 1 для курсантів 4 курсу розпочав факультативні заняття, які орієнтовані на засвоєння суто професійних питань і відображають ключові напрями діяльності Національної поліції.

Керівництво інституту та науково-педагогічні працівники під час зібрання курсантів випускного курсу роз’яснили останнім суть додаткових занять та графік їх проведення.

 

Так, щопонеділка, кафедра спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування ННІ № 1 для удосконалення професійних знань та набуття відповідних навиків майбутніми працівниками кримінальної поліції з оперативно-розшукової діяльності проводить факультативні заняття «Негласна робота оперативних підрозділів Національної поліції України», на яких у практичній площині розглядається та проводиться розбір реальних фактів вчинених злочинів, кримінальних подій, а також алгоритм дій оперативних працівників під час розкриття визначених злочинів

 

З метою всебічного розгляду проблемних питань факультатив «Актуальні проблеми в практичній діяльності слідчого та шляхи їх вирішення» щовівторка одночасно проводять науково-педагогічні працівники трьох кафедр: досудового розслідування ННІ № 1, криміналістики та судової медицини, а також кримінального права.

Необхідність проведення цього факультативу зумовлена тим, що це дасть набути практичні навички самостійного прийняття рішень у конкретних ситуаціях, що виникають в діяльності слідчого, процесуального порядку й тактичних прийомів проведення слідчих (розшукових) дій, методики розслідування окремих видів злочинів, особливості їх кваліфікації, складання кримінальних-процесуальних документів. Особливу увагу буде приділено завданням із моделювання того чи іншого алгоритму діяльності слідчого.

 

Фах працівника поліції передбачає і професійне володіння словом, досконале володіння мистецтвом спілкування, бо в цій професії ціна сказаного слова є особливо значимою, адже за кожним словом стоять долі, а іноді й життя людей. Якщо ж говорити про суто професійне мовлення слідчого, то це мистецтво доведення і переконання, це робота з доказами, або аргументами. Тому з метою всебічного формування професійного працівника поліції кафедра юридичного документознавства ННІ № 1 щосереди проводить факультативні заняття «Культура мовлення та риторичні навички у практичній діяльності працівника поліції».

 

Щочетверга кафедра економічної безпеки ННІ № 1 проводить факультатив «Використання спеціальних бухгалтерських знань при розслідуванні економічних злочинів». Необхідність викладання зазначеного факультативу пояснюється тим, що він дозволить отримати знання та набути навички самостійного дослідження обліково-звітної бухгалтерської документації, довідок, актів, які відображують господарську діяльність окремого суб’єкта господарювання. Під час ознайомлення з бухгалтерською документацією можна розпізнати зміст відбитих у них господарських операцій, розбіжності з іншими даними обліку. Такі знання дозволять під час спілкування з бухгалтерами виокремлювати оперативно та криміналістично-значущу економічну інформацію, необхідну для своєчасного ухвалення рішення про застосування методів фактичного та документального контролю, правильної постановки запитань фахівцям.

 

Останнім часом в Україні спостерігається стрімке зростання злочинів, пов’язаних із втручанням у роботу автоматизованих систем. Як правило, втручання це здійснюється з метою вчинення інших, більш тяжких злочинів: вбивства, розкрадання майна та його вимагання під погрозою знищення, також спотворення інформації, що обробляється чи зберігається в автоматизованих системах, ознайомлення з такою інформацією, її викрадення, знищення тощо.  «Комп’ютерна» злочинність стала однією з міжнародних проблем, тому готуючи сучасного працівника поліції з метою удосконалення  свої практичних умінь та навиків щодо пошуку необхідних даних в інформаційних підсистемах ІІПС МВС України («АРМОР»), а також   із організації формування їх інформаційних масивів науково-педагогічними працівниками кафедри інформаційних технологій проводиться факультатив «Алгоритм дій користувачів з організації формування Інтегрованої інформаційно-пошукової системи МВС України «АРМОР».  Це дозволить кожному курсанту підвищити свій професійний рівень у використанні сучасних інформаційних технологій у боротьбі зі злочинністю.

 Запрошуємо курсантів випускних курсів інституту до участі у факультативних заняттях та сподіваємось, що в практичній діяльності ви станете професіоналами.

Відділ забезпечення навчального процесу

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X