Українська версія сайту

Обговорення курсантами інституту національних та міжнародних механізмів захисту прав людини

29-11-2016

З метою виконання розпорядження Кабінету міністрів № 627-р від 31 серпня 2016 року «Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права» та плану інституту науково-педагогічними працівниками та членами наукового товариства здобувачів вищої освіти  і юридичної клініки «Захист» проводяться ряд наукових заходів.

Питання прав і свобод людини і громадянина на сьогодні є найважливішою проблемою внутрішньої та зовнішньої політики усіх держав світової спільноти. Саме стан справ у сфері забезпечення прав і свобод особи, їх практичної реалізації є тим критерієм, за яким оцінюється рівень демократичного розвитку будь-якої держави і суспільства в цілому.

Так,  21 листопада науковим співробітником наукової лабораторії з проблем досудового розслідування Оленою Александренко проведено науковий семінар для курсантів 2-го курсу під час якого були розглянуті питання становлення правозахисної думки в Україні, діяльності Української Гельсінської спілки та актуальні проблеми захисту законних прав та інтересів в Україні. Олена Віталіївна довела до відома курсантам про результати моніторингової та аналітичної щодо найактуальніших питань в галузі дотримання прав людини в 2015 році.

Як відомо, кожний юрист повинен знати та вміти як налагодити контакт з будь-яким клієнтом, як надати кваліфіковану первинну юридичну консультацію та скласти приємне враження професійного консультанта. Також, одним із напрямків діяльності юридичних клінік є юридичне консультування громадян, а саме незахищених верств населення.

Тому, 22 листопада керівники та члени юридичної клініки «Захист» влаштували власний конкурс з юридичного консультування.

За своєю формою змагання імітували процес консультування в юридичному офісі за участю двох практикуючих юристів та клієнта. У свою чергу консультанти впродовж 10 хвилин повинні були з’ясувати необхідну інформацію, дослідивши з клієнтом обставини справи, виявити справжні мотиви звернення та очікування клієнта, сутність проблеми та націлити його на стратегію подальшої роботи над справою. Після завершення інтерв’ю команда та судді обговорювали негативні та позитивні аспекти наданої консультації та виявляли помилки.

За підсумком, всі команди були нагороджені грамотою відповідно до зайнятого I, II та III місця. Клініка і надалі планує проводити подібні заходи з метою поглиблення знань у різних галузях права  і консультаційних функцій юридичної практики.

Також, 25 листопада члени наукового товариства здобувачів вищої освіти та юридичної клініки «Захист» організували та провели круглий стіл на тему: «Національні та міжнародні механізми захисту прав людини» за участю заступника директора інституту з навчально-методичної та наукової роботи та керівників кафедр інституту.

Змістовними виступами відзначились курсанти: Попова Кристина, Лещинська Анна, Лемак Дарина, Петрушко Максим, Буряченко Олеся, Кундельська Ірина. У ході обговорення виникали жваві дискусії щодо найактуальніших тем з міжнародних механізмів захисту прав дітей та Європейського суду з прав людини, який є гарантом забезпечення та захисту прав людини на міжнародній арені. 

Всі учасники круглого столу прийшли до загального висновку, що  в подальшому більш розгорнуте вивчення даної теми вони здійснять під час написання наукових досліджень.

                                                         Відділ забезпечення навчального процесу
 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X