Українська версія сайту

Основи безпечної поведінки від юридичної клініки «Захист» ННІ №1

08-12-2017

29 листопада студенти-консультанти юридичної клініки «Захист» ННІ № 1 Євгенія Мурзо та Максим Перушко провели просвітницький лекторій на тему: «Права та обов’язки дітей. Особиста безпека» для учнів перших класів школи № 333 м. Києва.

Шкільний вік характеризується зростанням рухової активності, фізичних можливостей дитини, підвищенням допитливості, прагненням до самостійності. За відсутності життєвого досвіду це нерідко може призводити до виникнення травмонебезпечних ситуацій. Дитина, її  життя  і  здоров’я – найвища  цінність  держави і захистити дитину від можливих небезпек та навчити безпечно взаємодіяти з довкіллям – одне з провідних завдань держави, а  отже і правоохоронних органів.

Тож метою зустрічі з першокласниками було підготувати школярів до розв’язання складних життєвих ситуацій, навчити їх захищати себе від небезпеки, а також запобігти дитячому травматизму. Курсанти мали в арсеналі різноманітні пізнавальні завдання, демонстраційний матеріал, короткі відео-мультфільми для закріплення знань, ознайомлення малят із пожежною безпекою, правилами дорожнього руху, безпекою в побуті, поведінкою з незнайомими людьми, безпекою на природі.

Діти захоплено слухали консультантів, натомість після теоретичної частини в учнів була змога засвоїти знання на практичному рівні. Здобувачі вищої освіти академії разом із дітьми розігрували небезпечні ситуації, що можуть виникнути при спілкуванні із незнайомою людиною, і визначити можливі дії у таких ситуаціях.

Наприкінці заняття кожен з учнів мав можливість задати додаткове запитання до курсантів-консультантів, що стосується даного лекторію. На завершення викладачі школи подякували курсантам за візит і наголосили, що тільки завдяки спільним зусиллям у справі охорони життя і збереження здоров’я школярів можна не тільки захистити їх від небезпеки, а й закласти основи безпечної поведінки, підготувати до подальшого самостійного життя. 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X