Українська версія сайту

Пам’ятаємо і шануємо героїв України

06-05-2015

06 травня 2015 року у навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції, на передодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для курсантів була організована екскурсійна прогулянка до Національного музею історії Великої Вітчизняної війни. Під час екскурсії курсантами в пам'ять про ті страшні події які відбувалися з 1939 по 1945 роки, які ознаменувалися трагедію не лише для української нації а й всього людства була використана Міжнародна символіка усіх збройних конфліктів – квітка Червоного маку, яка свої ілюзованим виглядом, вона нагадує кривавий слід від кулі, що передає страждання та смерть.

Курсанти дізналися, що такий символ, за своїм значенням, був близьким для українців ще задовго до початку Другої Світової війни. Так, символ маку був присутнім і в українському фольклорі – за легендою, маки зацвітають там, де пролилася козацька кров.

Цей день для курсантів став гідним вшануванням подвигу Українського народу, його визначеного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюванням поваги усім борцям проти нацизму, увічненням пам’яті про згиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посиланням турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердженням спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та інших захисників Вітчизни, які і зараз віддають своє життя захищаючи цілісність та незалежність України.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X