Українська версія сайту

Перша медична допомога при ДТП

23-02-2015

Як ми знаємо, доро́жньо-тра́нспортна подія (ДТП) ­ подія, що сталася під час руху транспортного засобу, внаслідок якої завдані матеріальні збитки та можливі ушкодження, або навіть смерть громадян.

На сьогоднішній день, згідно зі статистикою, в ДТП гине більше людей, ніж на війнах. Кількість жертв ДТП щорічно перевищує 1 200 000 людей.

Першими помічниками для постраждалих в результаті ДТП в більшості випадків є працівники міліції.

Так 20 лютого 2015 року на базі Центру спеціальної та фізичної підготовки, що знаходиться в с. Віта-Поштова, кафедрою автомобільної підготовки ННІ підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції було проведено відкрите заняття для курсантів першого курсу на тему: «ДТП. Перша медична допомога при ДТП». В заході прийняли участь представники центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, а саме завідувача навчально-тренувального відділу Олександр Шваб та його помічниця, старший фельдшер навчально-тренувально центру Світлана Юдіна, які продемонстрували курсантам практичні прийоми надання медичної допомоги при травмах після скоєння ДТП. На занятті Олександ Шваб розповів та показав на практиці, як надавати першу допомогу особам які мають переломи шийних хребців, в яких травми пов’язані з венозною або артеріальною кровотечею, переломами або втратою кінцівок та інше. Працівники центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф продемонстрували надання медичної допомоги на манекені та безпосередньо з живими особами, а для цього запрошували курсантів у ролі асистентів.

Також було продемонстровано автомобіль швидкої медичної допомоги, який надали для проведення заняття ДП «Київмедавтотранс». Курсанти мали змогу ознайомитись з комплектацією карети швидкої домопоги, та спробувати переміщати носилки та щити, що знаходяться в комплекті карети.

Заняття було проведено на достатньо високому рівні, за участі старшого викладача Юрія Демченка, старшого викладача Євгенія Волошина та доцента зазначеної кафедри Дмитра Собчинського.

Висловлюємо свою подяку працівникам центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва та ДП «Київмедавтотранс», що в таку нелегку хвилину для нашої країни знайшли час та надали безцінну інформацію, яка безпосередньо стане в нагоді майбутнім працівникам міліції при наданні допомоги постраждалим під час ДТП і не тільки.

Сподіваємося на плідну співпрацю з організаціями та щиро бажаємо міцного здоров’я їхнім працівникам!

Тож будьте уважними та обережними на дорозі, і не створюйте ситуацій які можуть загрожувати вашому життю та здоров’ю.

 

Відділ забезпечення навчального процесу ННІПФПСКМ

Ярослав Малик

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X