Українська версія сайту

Пізнавальна вікторина «Майбутні пішоходи»

19-09-2017

19 вересня членами юридичної клініки «Захист» ННІ №1 Іриною Кундельською та Дмитром Столяренком проведено правопросвітницьке заняття з дітьми молодшої та старшої груп дитячого садочку на базі бібліотеки імені М. Бажана.


Понад 30 допитливих маленьких оченяток з цікавістю спостерігали за  курсантами, які завітали до них. Заняття розпочалося з перегляду навчально-розвивального фільму, де діти мали самостійно зрозуміти тему заняття. Після закінчення всі без вагань сказали, що мова йтиме про правила дорожнього руху. Тому заняття продовжилось розповіддю казки про те, хто ж важливіше за всіх на вулиці?! Виявилось, що важливими є  і легкові, і вантажні автомобілі, і автобуси, і мотоцикли, і моторолери, але всі вони підкоряються світлофору. Курсанти пригадали спільно з дітьми кольорове забарвлення «мигуна» та продовжили грати у гру «Кольорові кульки», де малюки повинні були повторювати на який колір дозволено рух, а на який заборонено. Гра викликала у дошкільнят неабияке захоплення та активність, і в той же час закріпила  знання про регулювання руху Світлофорчиком.


Наступною дидактичною забавкою стала гра «Пішоходи та водії» завдання якої полягало у правильному переході дороги – «спочатку подивися ліворуч, а потім – праворуч», де орієнтиром для учасників стала піднята вгору ліва та права рука.  Також пограли у гру «Автобус», де малюки сформували 2 автобуси, а інші здійснювали правильний його обхід.


На завершення до дошкільнят завітав у гості Незнайко, який не знав, як поводитися на вулиці і постійно потрапляв в різні неприємні ситуації. Тому він попросив у них допомоги у вивченні правил безпеки на дорозі. Наприкінці гри  Незнайко подякував діткам за допомогу та пообіцяв більше не порушувати ПДР.


Юридична клініка «Захист» продовжує й надалі здійснювати правопросвіту різних вікових категорій школярів та відвідувати інші навчальні заклади м. Києва.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X