Українська версія сайту

Попередження злочинності неповнолітніх

14-11-2016

У СШ № 23 відбулася профорієнтаційна та просвітницько-профілактична бесіда курсантів 3-го курсу ННІ №1, яку проводили Анастасія Тімохина та Олена Ленда зі школярами сьомого класу. Темою цієї бесіди стала  кримінальна відповідальність неповнолітніх.

   Метою даного заходу є профілактика злочинності серед підлітків, так як зараз дуже змінилася структура самих злочинів і з’являється все більше і більше чинників, які спонукають перетнути межу між законністю та злочинним світом. Тому, такими бесідами можна  допомогти дітям зробити правильний вибір у своєму житті.

Дана зустріч з молоддю зумовлена невтішною статистикою. Кількість правопорушень, скоєних підлітками, не лише збільшилась, але й набула більшої агресії та жорстокості. І це досить актуальна суспільна проблема.

Неповнолітні найбільш кримінально-уражені серед інших верств населення. Злочинність неповнолітніх – це наслідок соціальних факторів та, в першу чергу, педагогічного виховання. Іноді батьки не приділяють належної уваги своїм дітям через надмірну зайнятість або ж діти зростають у неблагополучних сім’ях. Соціально-економічна криза, безробіття, падіння моральних цінностей теж стають умовами для збільшення правопорушень. Але діти повинні зрозуміти, що кожен негативний вчинок, породжений цими чинниками не залишиться не покараним.

Учням було представлено два відеоролики. На одному з них розповідалося про життя в колоніях для неповнолітніх, в іншому – про жорстоке минуле, яке позбавило дітей світлого майбутнього. 

Тож ми сподіваємось, що такі бесіди допоможуть запобігти молоді у скоєнні правопорушень та стати гідними громадянами.

Юридична клініка «Захист»

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X