Українська версія сайту

Порядок на дорозі – порядок у житті

18-11-2014

З 10 листопада на території Київської області розпочався Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Основною метою якого є безпеки дорожнього руху – нагадати людям про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки.

Подібні заходи проходять в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху (2011-2020рр.) в багатьох країнах світу. Мета Десятиліття – надати можливість для довгострокових та скоординованих дій на підтримку безпеки дорожнього руху і як наслідок – забезпечити передумови для суттєвого скорочення втрат на автомобільних дорогах.

Національна академія внутрішніх справ, як суб’єкт правопросвітницької роботи Міністерства внутрішніх справ України так і держави в цілому має розгалужену систему органів на яких покладено завдання щодо просвітництва населення, а також професійної орієнтації молоді, такими органами являються юридичні клініки Національної академії внутрішніх справ, які із задоволення провели правові лекторії щодо безпеки дорожнього руху для школярів м. Києва.

Разом з курсантами юридичної клініки «Захист» науково-педагогічний колектив кафедри автомобільної підготовки навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції НАВС       12 листопада 2014 року провели роз’яснювальні роботи «Пішохід на дорозі» із учнями СЗОШ № 69, Ліцею політики, економіки, права і іноземних мов та гімназії імені Тараса Шевченка № 109 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Під час бесіди із завідувачем кафедри Олександром Васильовичем Супруненком та курсантами 3-го курсу Іваном Дулкаєм, Олександром Гримбовським, Іриною Скакун, Олесею Фасовою, Василем Сливкою, Олександром Цісарем та Богданом Демчуком діти отримали відповідну інформацію щодо роз’яснення вимог Правил дорожнього руху, вивчали сигнали регулювання дорожнього руху, а потім із захопленням розглядали навчальний автотранспорт.

Для перевірки знань правил безпечної поведінки на автошляхах, члени юридичної клініки провели для дітей цікаву вікторину. Підлітки із задоволенням відповідали на складні запитання, демонстрували добрі знання Правил дорожнього руху.

Дітям продемонстрували відеоролики з безпеки дорожнього руху та повчальні методичні рекомендації «Дорожня грамота для школярів» Учні з великим задоволення переглянули яскравий та повчальний матеріал, задавали безліч запитань і були раді, що до них завітали правоохоронці.

Наприкінці зустрічі школярі запевнили, що будуть добре вивчати Правила дорожнього руху та завжди їх дотримуватись, адже дотримання порядку ними на дорозі – це порядок у їхньому житті.

Науково-педагогічний та курсантський склад інституту сподівається, що вивчення в такий спосіб вкрай необхідних правил безпечного поводження на дорозі, добре запам’ятається школярам.

 Юридична клініка «Захист»

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X