Українська версія сайту

Практична складова освітнього процесу

20-09-2018

Підготовка майбутніх оперативних працівників Національної поліції України полягає в необхідності постійного, систематичного навчання, одержання нових знань, як теоретичного, так і практичного характеру. Так в ННІ №1 вже традиційними стали зустрічі перемінного особового складу з працівниками практичних підрозділів.

На практичне заняття до курсантів 4-го курс, яке проводила завідувач кафедри забезпечення фінансової безпеки та фінансового розслідування   Лариса Герасименко запрошено інспектора відділу протидії кіберзлочинів  у місті Києві Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції НПУ Тараса Пилипчука.

Під час спілкування акцентовано увагу на тому, що кіберзлочинність набуває все більшого масштабу, новітні технології перетворюють реальних злочинців на анонімних, а легкість швидкого збагачення зваблює все більше осіб долучитися до цієї злочинної діяльності.  

Також було звернено увагу на особливості виявлення правопорушень, що пов’язані  з порушенням авторських і суміжних прав, наприклад, незаконне відтворення і використання комп’ютерних програм, аудіо/відео і інших видів цифрової продукції, а також баз даних і книг. Особливу увагу звернено на протидію злочинам що пов’язані з дитячою порнографією що міститься на веб-ресурсах.

У процесі заняття проаналізовано особливості зарубіжного досвіду протидії кіберзлочинності в окремо взятих країнах та надбання міжна­родної спільноти щодо удосконалення механізму міжна­родної взаємодії, адже більшість кіберзлочинів мають транснаціональний характер.

Заняття пройшло цікаво та змістовно. Курсанти мали змогу задавати запитання, а практик доступно відповідав на них, спираючись на свої професійні знання.

Кафедра забезпечення фінансової безпеки та фінансового розслідування ННІ №1

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X