Українська версія сайту

Практичний досвід роботи оперативника

12-11-2019

11 листопада на практичне заняття з навчальної дисципліни «Оперативно-розшукова діяльність» до курсантів 301 та 302 навчальних груп ННІ № 1 НАВС було запрошено працівника карного розшуку Деснянського управління ГУ НП у м. Києві старшого лейтенанта поліції Олександра Козинця.

Тему заняття – «Протидія злочинам проти життя та здоров’я особи» – було обрано невипадково, адже вбивства на замовлення, завдання тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування, захоплення заручників, викрадення людей, на жаль, стали буденними явищами.

Практичний досвід роботи оперативника

На занятті практичний працівник висвітлив особливості першопочаткових дій та оперативно-пошукових заходів на місці події, комплекс оперативно-розшукових заходів і негласних слідчих (розшукових) дій у межах кримінального провадження.

Олександр Козинець розповів курсантам про будні оперативника, який працює на «землі». Його обов’язки, крім опитування потерпілого, встановлення свідків, перевірки за обліками, паперової роботи, затримання злочинців у місцях їхньої імовірної появи, співпраці з іншими оперативними підрозділами тощо, передбачають також відрядження в інші регіони держави, адже правопорушники, учинивши тяжкі злочини, переховуються від відповідальності й усіляко протидіють правоохоронним органам.

Таким чином, НАВС завдяки співпраці з практичними працівниками кримінального блоку Національної поліції забезпечує високий рівень підготовки майбутніх фахівців.

Михайло Марков, професор кафедри ОРД

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X