Українська версія сайту

Правопросвітницька робота в ННІ №1

12-11-2020

Член юридичної клініки «Захист» ННІ №1 капрал поліції Миронова Алевтина запустила правопросвітницький проект «В курсі права», метою якого є формування у дітей підліткового віку правосвідомості, почуття відповідальності та підвищення  юридичної грамотності нового покоління. 

Впродовж двух тижнів серед учнів 6-10-х класів шкіл Шевченківського району міста Києва, курсантом 3-го курсу було проведено ряд заходів, пізнавальних бесід та тренінгів. 

Правопросвітницька робота в ННІ №1

Проект включає в себе декілька етапів. На першому етапі відбулася оцінка обізнаності неповнолітніх у загальному розумінні законодавства, держави та права шляхом тестування та опитування. Після аналізу зібраних даних, на другому етапі відбулося  комплексне інформування дітей за допомогою мультимедійних презентацій та відеороликів про правові стандарти та цінності, які закладені в основі міжнародної системи прав людини.

На третьому етапі здобувач вищої освіти провела виховні бесіди з дітьми, які систематично порушують дисципліну та правила поведінки  як в школі, так і поза нею. Бесіди стосувалися таких актуальних питань як «Булінг», «Вплив шкідливих звичок на здоров’я людини», «Юридична відповідальність неповнолітніх» та інші.

Четвертий етап передбачав ефективну комунікацію з представниками молодого покоління шляхом моделювання різних ситуацій , під час вирішення яких, учні могли висловити свою думку щодо  бачення майбутньої правореалізації. Такий формат зустрічей значною мірою позначився на зацікавленості молоді, зокрема більше 20 учнів вирішили пов’язати своє життя з юриспруденцією та вступити до лав Національної академії внутрішніх справ. 

Правопросвітницька робота в ННІ №1

«На теперішній час виникає значна кількість правопорушень серед неповнолітніх, а запобігання скоєнню правопорушень саме у цьому віці є запорукою дотримання цими особами законності у подальшому»,- вважає ініціатор проекту Миронова Алевтина.

 З огляду на це, одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «В курсі права», є надання підліткам правової  допомоги та підвищення рівня довіри до поліції. Оскільки неоднаразово після поведення занять у класах, вихованці шкіл зверталися до курсанта за порадою та з проханням допомогти. 

Правопросвітницька робота в ННІ №1

Тому в планах є створення Telegram каналу, до якого зможуть приєднатися усі небайдужі, а курсанти, в свою чергу, будуть поширювати різноманітну корисну інформацію у сфері поліції та права, тим самим розвиваючи зацікавленість та почуття відповідальності у майбутніх представників нації.

Маємо надію, що всі учасники організованого заходу отримали позитивний досвід, нові корисні навички та усвідомили важливість правової обізнаності.

ННІ № 1 НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X