Українська версія сайту

Правовий лекторій юридичної клініки «Захист» з київськими учнями

23-10-2014

Національна академія внутрішніх справ як суб’єкт забезпечення правового порядку в державі на рівні із іншими підрозділами Міністерства внутрішніх справ України проводить профілактичну роботу серед населення в столиці України – місті Києві. Так, курсанти-консультанти юридичної клініки «Захист» нагадали київським школярам про причини та умови злочинності серед неповнолітніх, «групу ризику» та контингент неповнолітніх правопорушників, недопустимість вчинення незаконних дій, які є наслідком притягнення їх до юридичної відповідальності під час проведення правового лекторію на тему «Особливості притягнення до відповідальності неповнолітніх».

Приємно відмітити що до цієї роботи активно залучаються і нові члени юридичної клініки, які прибули до академії на навчання з інших вищих навчальних закладів системи МВС України.

15 жовтня 2014 року курсанти 3-го курсу навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції Ксенія Самопал та Віталій Побоженко вперше провели тематичну профілактичну бесіду «Особливості притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх» з учнями восьмого та дев’ятого класів у спеціалізованій школі № 106 Шевченківського району.

Аналогічний лекторій провели курсанти-консультанти юридичної клініки Василь Сливка та Василь Русин у столичному ліцеї політики, економіки, права  та іноземних мов Шевченківського району та в гімназії № 109 імені Т.Г.Шевченка Печерського району.

16 жовтня голова клініки Іван Дулкай та її члени Ірина Скакун, Олена Кузьмич і Олександр Гримбовський взяли участь у правовому лекторії  «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», який відбувся в Центрі дитячої та юнацької творчості Солом’янського району.

Школярам розповіли про обставини, що сприяють асоціальному формуванню особи в сім'ї, привели конкретні життєві ситуації, що потребують від особи певної лінії поведінки, прийняття правильного рішення, а також як важливо захистити себе від впливу криміналітету, й уникнути використання особи у злочинних цілях.

Слухачі з цікавістю задавали питання й приймали активну участь в обговоренні відеоматеріалу. З впевненістю, можна констатувати, що вплив курсантських лекторіїв на учнів був серйозним. Настільки, що наприкінці заняття до членів юридичної клініки підійшла учень із розповіддю про відчуття величезного сорому через поцуплену в магазині жувальну гумку й проханням відповісти на питання: що ж їй за це буде!

Тож вважаємо, що ми досягли поставленої перед собою мети!

 

Юридична клініка «Захист» ННІПФПСКМ НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X