Українська версія сайту

Профілактична лекція для курсантів ННІ № 1 із основ мережевого етикету

14-09-2016

За останні декілька років соціальні інтернет-мережі перетворилися на норму повсякденного життя, стали невід’ємною частиною віртуального простору, об’єднавши безліч людей із різних куточків світу. Особливо стрімко це популяризувалось серед молоді. Тому бесіда з курсантами 2-го курсу ННІ № 1 НАВС щодо основних вимог поведінки та культури спілкування в соціальних інтернет-мережах є доцільною та досить корисною.

Соцмережі відкривають нові шляхи для самореалізації та вільного спілкування, а для юного покоління – це той особистий простір, де можна розширити коло своїх знайомих. На жаль, соцмережі несуть в собі негативний потенціал, але тільки в тому випадку, якщо ним неправильно користуватися. Це може призвести до порушення звичного ритму життя, відсторонення від реального життя, погіршення результатів навчання та роботи тощо. Сучасні тенденції розвитку суспільства, зарубіжний досвід і вимоги МВС України зумовлюють необхідність формулювання певних вимог  до поведінки та спілкування особового складу НАВС в соцмережах, адже саме це формує імідж НАВС, поліції в цілому в свідомості населення.

Психолог Тетяна Скрипльова розповіла курсантам про переваги та недоліки знайомств в соцмережах, наслідки віртуальних романтичних відносин. Курсант – представник НАВС, наймолодший представник поліції, а тому потрібно слідкувати за змістовне насичення свого аккаунту, за коректність висловлювань. Було зазначено, що в недалекому майбутньому в Україні, як і в багатьох країнах світу, можливе запровадження матеріалів, які характеризують особу в соцмережах.

Сучасна людина величезну кількість часу проводить у віртуальному просторі. Досить тільки зайти в будь-який громадський транспорт, а близько 70% пасажирів тримають в руках смартфони, планшети або інші гаджети, і як правило, на екрані можна побачити сторінку популярних соцмереж. Звичайно, Інтернет – річ чудова, рятівник у будь-яких ситуаціях, але потрібно пам’ятати, що все найкраще – це те, що тебе оточує в реальному житті. Краще подарувати посмішку в реальному житті, ніж відправити смайлик. Тому не зловживайте соцмережами, користуйтесь цим правильно.

 

                                             Журналіст наукового товариства Руслана Дон

Профілактична лекція для курсантів ННІ № 1

 із основ мережевого етикету

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X