Українська версія сайту

Профорієнтаційні та просвітницькі заходи серед молоді

17-11-2016

З метою підвищення рівня правової освіти населення та проведення профорієнтаційної роботи серед молоді 15 листопада, за сприяння методиста Центру культури та мистецтва Анни Клуменко, головою курсантського самоврядування інституту Андрієм Синоверським та його заступником Ольгою Клімух були проведені наступні заходи для вихованців Ходосіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, дітей молодших та старших класів.

В рамках програми «Підліток і закон» була організована інтерактивна лекція, для учнів старших класів, яка охопила важливі питання сьогодення, що в такий нестабільний час є найбільш актуальним, а це насамперед: розкриття поняття «права» та значення, знання особистих прав і обов’язків малолітніх та неповнолітніх дітей.

Також надана правова консультація щодо: «попередження та профілактики вчинення правопорушень серед неповнолітніх і відповідальності в разі вчинення ними даних проступків». Доведені правила, які потрібно пам’ятати, перебуваючи в громадських місцях.

Окрему увагу приділили питанням надзвичайних ситуацій небезпечного характеру, та профілактиці порушення правил та порядку техніки безпеки на лінійних видах транспорту, що наглядним прикладом, проводячи заняття в інтерактивний спосіб, використовуючи живе спілкування та мультимедія, дозволило учням належним чином засвоїти поданий матеріал і відчути себе учасником даних неординарних ситуацій.

Жвавий інтерес у дітей викликала розповідь про наш навчальний заклад. Вони активно приймали участь в обговоренні цікавих питань, які виникали в них на протязі заходу, робоча атмосфера панувала в залі, курсанти і учасники отримали масу задоволення від спілкування.

Захід був завершений рядками відомого земляка Василя Симоненка про неповторність кожного з нас: «Ти знаєш, що ти – людина? Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя – єдина, очі твої – одні…» Кожен є неповторним, з індивідуальними рисами характеру та темпераменту. Ви ходите до школи, маєте сім’ю, друзів, захоплення, маєте право вступати до навчальних закладів. Ви живете в державі, яка зветься Україною. «Тож будьте достойними громадянами своєї країни!», – як наголошували молоді правоохоронці.

На кінець учні залишили свої щирі побажання для курсантів академії, що підкріпили спільним фото на пам’ять, в знак дружби між гімназистами та правоохоронцями, і виявили в подальшому бажання щодо проведення низки подібних просвітницький заходів в такому ж дусі.

Юридична клініка «Захист»

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X