Українська версія сайту

Проведення юридичною клінікою «Захист» тренінгу «Дотримання правил поведінки в громадських місцях» з київськими школярами

05-12-2014

Сучасна цивілізація переживає світоглядну кризу, яка є причиною, з одного боку глобальних проблем: неконтрольоване використання зброї (тероризм), екологічні катастрофи, які швидко руйнують біосферу Землі, зростаюче відставання держав, які розвиваються, від держав з високим розвитком економіки тощо; з другого боку соціальних та індивідуальних проблем: зростання алкоголізму, наркоманії, злочинності, соціального сирітства та безбатьківщини, грабунки, матеріальний і духовний занепад суспільства, руйнування старих цінностей без формування нових тощо.

Суть у тому, що світ миттєво змінюється і більшість людей не встигає усвідомити причину і суть тих змін, які відбуваються в світі протягом життя одного покоління. Це визиває почуття психологічного дискомфорту, невпевненості, остраху перед майбуттям, особливо, в силу вікових особливостей у молоді та дітей, і суттєво впливає на їх поведінку. Тому суспільству вкрай необхідна нова система ціннісно-світоглядних орієнтирів, нове світорозуміння, яке прийде в свідомість дитини через систему освіти і виховання.

З метою попередження негативної поведінки дітей та вивченням правил поводження в громадських місцях, створення передумов для усвідомленого сприймання і засвоєння учнями соціальних та моральних норм, історичних, національно-культурних традицій українського народу юридична клініка «Захист» навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції НАВС розпочала  проведення тренінгів «Дотримання правил поведінки в громадських місцях» з київськими школярами.

Так уже 2 грудня курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції Юлія Петренко та Наталія Мазуренко  відвідали Спеціалізовану школу №7 ім. М.Т. Рильського та провели тренінг з учнями 5-х класів.

Діти активно приймали участь в обговоренні правил поведінки в громадському транспорті, бібліотеці, театрі, школі та на вулиці. Із задоволенням проглянули продемонстрований мультимедійний матеріал по даній тематиці, задавали безліч запитань і приймали участь в обговорені конфліктних ситуацій.

По закінченню заняття був проведений конкурс на краще засвоєння матеріалу, де учні показали командну роботу і як нагороду - отримали солодкий приз.

Даний захід відбувся за сприяння керівництва бібліотеки ім. В.Чапаєва для дітей, яка постійно співпрацює з керівництвом шкіл Солом’янського району та нашою юридичною клінікою і курсантським самоврядуванням.

Такий же тренінг заплановано провести у грудні і для учнів ще 3-х шкіл м. Києва.

Ми із задоволенням надаємо правопросвітню допомогу у вихованні підростаючого покоління, адже сучасне суспільство потребує високоосвічених, ініціативних, завзятих особистостей, спроможних творчо реформувати наше суспільство, збільшити інтелектуальний потенціал держави, відновити українську духовну культуру, яких потрібно загартовувати та навчати з дитинства.

Юридична клініка «Захист»

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X