Українська версія сайту

Проведення занять серед здобувачів у формі квесту – запорука ефективності навчального процесу

20-11-2017

З метою використання сучасних підходів викладання занять, науково-педагогічними представниками кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права НАВС, доцентом Тетяною Миронюк та завідувачем кафедри Юрієм Левченко вже вдруге для курсантів 3-го курсу ННІ №1 та здобувачів освітнього ступеня магістр проведено заняття з дисциплін «Профілактика злочинів» та «Правова статистика» у формі квесту, основними темами якого стали «Попередження насильства в сім’ї» та «Обліково-реєстраційна діяльність органів поліції».

Як відомо, «Квест» -  це гра, в якій учасники  повинні були  за допомогою підказок поступово знайти кінцеву відповідь  та дійти до перемоги. Заняття проходило у криміналістичному будинку, де умовою виграшу було віднайти ключ, який надасть можливість вийти гравцям з умовно закритого приміщення. Для того щоб виконати завдання квесту необхідно було логічно, послідовно знаходити підказки, які сховані у предметах і речах, що знаходяться в кімнаті та зашифровані у вигляді чисел, які відповідають номерам, статтям Законів та Наказів, що регламентують превентивну діяльність поліції щодо попередження насильства в сім’ї та обліково-реєстраційну діяльність адміністративних та кримінальних правопорушень.

Дві команди, котрі боролися за першість показали чудовий результат, який відрізнявся лише декількома хвилинами. Учасники обох команд з азартом, вмінням та захопленням розгадували кожне завдання, демонструючи знання із вказаних тем.

За результатами гри  перемогу здобула команда №1 у складі: Олена Митич, Оксани Мельник, Діани Кравчук, Вадима Рябчука.

Слід відмітити, що проведення занять у вигляді розважальної  інтелектуальної гри, показало на високу зацікавленість здобувачів та гарні результати по закріпленню знань з дисциплін, що викладаються на кафедрі. Така форма занять, окрім знань законодавчої бази,  розвиває логічне мислення та сприяє виробленню навичок прийняття відповідних рішень по ситуації, з якими вони неодноразово будуть мати справу у своїй практичній діяльності.

І, нарешті, сама гра викликає позитивні емоції, гарний настрій та бойовий дух. А також виховує відповідальність щодо виконання поставлених завдань, прагнення до перемоги та вчить що дійти до поставленої цілі можливо при умові командної гри.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X