Українська версія сайту

Практична складова підготовки майбутніх кримінальних аналітиків і «цифрових» оперативників

01-12-2021

Кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки НАВС для курсантів випускного курсу навчально-наукового інституту № 1, що здійснює підготовку фахівців для комплектування підрозділів кримінальної поліції, викладає спеціалізовані навчальні дисципліни з метою поглиблення їхніх компетентностей у сфері застосування сучасних інформаційних технологій під час кримінального аналізу й оперативно-розшукової діяльності.

Практична складова підготовки майбутніх кримінальних аналітиків і «цифрових» оперативників

Здобувачів вищої освіти, які навчаються за експериментальною спеціалізацією «інформаційно-аналітична підтримка підрозділів кримінальної поліції», після випуску з академії розподіляють до центрального апарату й територіальних підрозділів кримінального аналізу, кіберполіції, Департаменту стратегічних розслідувань, оперативних підрозділів карного розшуку тощо.

Курсанти, які здобувають фах «цифрових» оперативників і кримінальних аналітиків, вчаться здійснювати оперативно-розшукову діяльність у кіберпросторі й забезпечувати анонімність роботи в мережі Інтернет; використовувати для обробки та кримінального аналізу здобутої оперативної інформації типові програмні продукти; застосовувати мови програмування Python, R та хмарні технології для обробки великих масивів інформації; здійснювати візуалізацію оперативної інформації на електронних картах місцевості за допомогою геоінформаційного програмного продукту ArcGIS тощо.

Практична складова підготовки майбутніх кримінальних аналітиків і «цифрових» оперативників

Кафедра та Центр кримінальної аналітики НАВС з метою посилення практичної складової в підготовці випускників активно взаємодіють із представниками підрозділів кримінального аналізу й інформаційно-аналітичної діяльності Національної поліції України. Результатом такої роботи є проведення спеціалізованих онлайн курсів, видання методичних і практичних посібників.

У межах такої взаємодії днями було проведено бінарне лекційне заняття, на яке запросили начальника Управління кримінального аналізу ГУНП у м. Києві Романа Бутка, заступника начальника Управління – начальника відділу Департаменту кримінального аналізу НПУ Юрія Дулкая і старшого інспектора з особливих доручень цього Управління Андрія Сивуна.

Практична складова підготовки майбутніх кримінальних аналітиків і «цифрових» оперативників

Практичні працівники ознайомили курсантів з особливостями роботи в підрозділах кримінального аналізу, використання відкритих і закритих інформаційних ресурсів, а також спеціалізованого програмного забезпечення. На прикладах розкриття резонансних кримінальних правопорушень роз’яснили роль роботи кримінального аналітика та процедуру збору, обробки інформації та формулювання кінцевих аналітичних висновків.

Практична складова підготовки майбутніх кримінальних аналітиків і «цифрових» оперативників

Стрімкий розвиток сучасних інформаційно-аналітичних технологій зумовлює переосмислення змісту поліцейської діяльності, а спільні напрацювання НАВС і практичних підрозділів поліції дають змогу підготувати нову генерацію «цифрових» працівників поліції, які здатні виконувати складні інформаційно-аналітичні завдання задля ефективного попередження, розслідування, розкриття та прогнозування кримінальних правопорушень.

Кафедра інформаційних технологій та кібербезпеки ННІ № 1, Центр кримінальної аналітики НАВС

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X