Українська версія сайту

Семінар щодо виявлення та розслідування корупційних правопорушень: підкуп іноземних посадових осіб, відповідальність юридичних осіб

16-12-2014

 Антикорупційна мережа країн Східної Європи і Центральної Азії (АКС) – це одна із міжнародних програм Робочої групи по боротьбі з незаконними доходами організації економічного співробітництва і розвитку (OECD). Основною задачею АКС є підтримка реформування антикорупційного законодавства и активізація обміну практичним досвідом і напрацювання в даній сфері серед країн – учасниць АКС у співробітництві з країнами членами ОЄСР, а також іншими регіональними і міжнародними організаціями.

За підтримки організації економічного співробітництва і розвитку (OECD) делегація МВС України взяла участь в семінарі «Розслідування та судовий розгляд корупційних правопорушень: підкуп іноземних посадових осіб, відповідальність юридичних осіб», який проходив 10-11 грудня, в м. Париж (Французька Республіка). Національну академію представляли начальник кафедри кримінального процесу Лариса Удалова та професор кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування ННІПФПСКМ Віктор Василинчук.

Захід проводився з метою надання можливості для обміну досвідом і знаннями, а також формування професійних навиків у співробітників правоохоронних органів, які задіяні у виявленні, розслідуванні корупційних правопорушень, зокрема тих, які стосуються такого явища, як підкуп іноземних посадових осіб і відповідальність юридичних осіб, а також активізація співробітництва правоохоронних органів у цій галузі.

У семінарі взяли участь представники країн Східної Європи і Центральної Азії, зокрема: Албанії, Вірменії, Азербайджану, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Естонії, Македонії, Грузії, Німеччини, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Монголії, Молдови, Чорногорії, Румунії, Сербії, Словаччини, Словенії, Швеції, Швейцарії, Таджикистану, США, Узбекистану та України.

Під час заходу обговорювалися такі питання: виявлення, розслідування та кримінальне провадження підкупу іноземних посадових осіб; вивчення практики справ з виявлення, розслідування та кримінального провадження підкупу іноземних посадових осіб та юридичних осіб; відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень та їх застосування. Особливе місце було відведено проведенню групових занять з моделювання виявлення та розслідування корупційного правопорушення за участю юридичних осіб.

Досвід зарубіжних країн щодо розслідування та судового розгляду корупційних правопорушень, підкупу іноземних посадових осіб, відповідальність юридичних осіб становить інтерес для України, оскільки такі напрацювання є новими для нашого законодавства і можуть використовуватися у практичній діяльності правоохоронних органів, які покликані протидіяти корупційним правопорушенням, а також допомогти при розробці нормативно-правових актів, спрямованих на зменшення впливу корупції.

Знання, здобуті на семінарі, доцільно використовувати під час навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах системи МВС України, у проведенні занять з практичними працівниками органів і підрозділів внутрішніх справ та при підготовці зауважень і пропозицій до антикорупційного законодавства України.

Кафедра спеціальної техніки

та оперативно-розшукового документування

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X