Українська версія сайту

Шевченківский вечір

05-03-2015

Уже багато років минуло з тих часів, коли жив і творив натхненний захисник свободи українського народу та її культури, але пам’ять про митця завжди залишалася у серцях його синів та доньок.

Тарас Григорович Шевченко – символ вільної нації для українського народу, його безсмертне ім’я, неповторні твори, мрії, сподівання, щирі й благородні почуття вічно житимуть у серцях його співвітчизників та не тільки в Україні а й за її межами.

«Ніколи не пізно бути тим, ким хочеться бути» - ці слова, які були притаманні мріям великої людини української поезії, чия мова немов грім то відкривала очі на жорстоку несправедливість, а то немов солов’їним співом запалювала людську любов та почуття.

Можливо, ми колись думали про те, що все могло б скластися інакше, якби ми дозволяли собі більше ризикувати та не боятися бути відкинутим, тож і не зрадив жодного разу своїм ідеям великий письменник, який крізь нестерпні муки та знущання катів зростав у своєму серці Українську Либідь, єдину у світі таку кохану, таку єдину країну - Україну.

Так 05 березня 2015 року з метою пізнання культурної та історичної спадщини України курсанти навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції на запрошення Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра прийняли участь у урочистому відкритті фестивалю «Шевченківський березень».

Авторські костюми на українські мотиви, вірші, пісні, танці та сольне виконання творів на музичних інструментах не аби як захоплювали подих від талановитої молоді, як нашої країни так і гостей із-за кордону.

Великою честю для всіх учасників та глядачів фестивалю був виступ народного ансамблю «Пісні і танцю НАВС», який супроводжувався аваціями присутніх, адже щире та талановите виконання творів несло в собі не тільки музичну творчість курсантів а й величне слово тієї давньої епохи де йшла боротьба за справедливість, за волю за прагнення жити в кращім світі.

Отже участь майбутніх молодих фахівців в таких заходах надають можливість розвивати особистість не тільки в напрямку правоохоронної діяльності, а й власної культури.

Курсанти інституту подякували ректорові НАВС Володимиру Васильовичу Чернєю за дбайливе ставлення до них та надану можливість відвідувати заходи історичного значення.

Нажаль, але час минув швидко, проте, а ні курсанти, а ні гості не змогли назавжди не закарбувати в своїх серцях силу слова українського кобзаря.

Слава українській незалежності! Слава українському народу! Слава Україні!

Інспектор ВСГР

Володимир Михальчук

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X