Українська версія сайту

ШЕВЧЕНКІВСКИЙ ВЕЧІР

12-03-2016

 «Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине.

От де, люди, наша слава

Слава України!»

Т.Г.Шевченко

Вже багато років минуло з тих часів, коли жив і творив натхненний захисник свободи українського народу та її культури, проте пам’ять про митця завжди залишалася у серцях його синів та доньок.

Тарас Григорович Шевченко – символ вільної нації для українського народу, його безсмертне ім’я, неповторні твори, мрії, сподівання, щирі й благородні почуття вічно житимуть у серцях його співвітчизників не тільки в Україні а й за її межами.

«Ніколи не пізно бути тим, ким хочеться бути» ці слова були притаманні мріям великої людини української поезії, чия мова немов грім то відкривала очі на жорстоку несправедливість, а то немов солов’їним співом запалювала людську любов та почуття.

Можливо, ми колись думали про те, що все могло б скластися інакше, якби ми дозволяли собі більше ризикувати та не боятися бути відкинутим, тож і не зрадив жодного разу своїм ідеям великий письменник, який крізь нестерпні муки та знущання катів зростав у своєму серці Українську Либідь, єдину у світі таку кохану, таку єдину країну - Україну.

Так 11 березня 2016 року з метою пізнання культурної та історичної спадщини України здобувачі вищої освіти ступеню «Магістр» навчально-наукового інституту №1 відвідали Національний музей Тараса Шевченка і прийняли участь у урочистому відкритті фестивалю «Шевченківський березень».

Авторські костюми на українські мотиви, вірші, пісні, танці та сольне виконання творів на музичних інструментах не аби як захоплювали подих від талантів молоді, не тільки нашої країни, а й гостей із-за кордону.

Великим сподіванням для всіх учасників та відвідувачів музею був виступ Народного ансамблю «Перлина», який супроводжувався оваціями присутніх, адже щире та талановите виконання творів несло в собі не тільки музичну творчість, а й величне слово тієї давньої епохи де йшла боротьба за справедливість, за волю, за прагнення жити в кращому світі.

Така участь молодих фахівців в заходах подібного змісту надає можливість розвиватися не тільки в напрямку правоохоронної діяльності, а головним чином – власної культури.

Нажаль, час минув швидко, проте, магістри та гості змогли назавжди закарбувати в своїх серцях силу слова Українського Кобзаря.

Слава українській незалежності! Слава українському народу! Слава Україні!

 

Здобувач вищої освіти ступеня «Магістр»

Олена Кузьмич

 

 

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X