Українська версія сайту

Співпраця юридичної клініки «Захист» з працівниками управління патрульної поліції м. Києва

09-12-2016

З метою взаємодії Юридичної клініки «Захист» з працівниками  Управління патрульної поліції м. Києва та налагодження співпраці з правозахисними державними і громадськими органами, члени юридичної клініки проводять спільні правопросвітницькі заходи для київських школярів.

Члени юридичної клініки разом з працівниками Управління патрульної поліції м.Києва провели практикум для учнів старших класів спеціалізованої школи № 52 з поглибленим вивченням інформаційних технологій на тему «Якщо тебе затримала поліція, твої дії?».

Під час заходу працівниками поліції було загострено увагу присутніх на процесуальних правах молоді, адже людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Учасникам було роз’яснено положення, які стосуються прав та обов’язків неповнолітніх що містяться в нормах Конституції України, Загальної декларації прав людини 1948 року, Декларації прав дитини 1959 року, Конвенції про права дитини 1989 року, Кримінального кодексу України, Законів України «Про охорону дитинства», «Про соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю», «Про попередження насильства в сім’ї», Указу президента України від 5 травня 2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей» тощо.

В свою чергу консультанти юридичної клініки розповіли учням про умови вступу та навчання в Національній академії внутрішніх справ, а також подальшу роботу в органах Національної поліції.

Організатори заходу висловили вдячність за проведений практикум для школярів та виявили інтерес щодо проведення аналогічних занять на різні актуальні теми сьогодення.

                                                                     Юридична клініка "Захист"
 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X