Українська версія сайту

Техніко-криміналістичне забезпечення досудового розслідування

09-12-2016

Ефективність розслідування злочинів залежить від сукупності багатьох чинників, одним з яких є вміння суб’єкта розслідування виявляти та вилучати сліди злочину. В арсеналі сучасної криміналістики наявний цілий комплекс науково-технічних засобів, що дозволяють правоохоронним органам виявляти та збирати матеріальні сліди злочину.

З метою ознайомлення курсантів 4-го курсу інституту перед відбуттям на стажування в практичні підрозділи з можливостями сучасної криміналістичної техніки 7 грудня професором кафедри криміналістики та судової медицини Поліною Антонюк було проведенонавчальний практикум: «Техніко-криміналістичне забезпечення досудового розслідування».

Зважаючи на спеціалізацію курсантів, був зроблений акцент на можливостях «польової» криміналістичної техніки щодо збирання доказів, зверталась увага й на правові основи її застосування, правила особистої безпеки при роботі з науково-технічними засобами, а також продемонструвала деякі зразки технічних засобів, що входять до комплекту уніфікованої «криміналістичної валізи».

Майбутній слідчий повинен вміти забезпечувати якісне, ефективне, швидке та повне розслідування злочинів. Тому, знання можливостей криміналістичної техніки та вміння кваліфіковано її застосовувати під час розслідування злочинів займає провідне місце серед кваліфікаційних вимог до сучасного слідчого.

Складовими компетентності випускника є сукупність певних знань, вмінь, навичок. Знання та вміння, які здобули курсанти під час навчання, доповняться набутими в ході стажування навичками та разом сформуються в такий рівень компетентності, який дозволить нам пишатися спільними здобутками під час роботи випускників у практичних підрозділах.

                                                                            Кафедра криміналістики
                                                                            та судової медицини 
 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X