Українська версія сайту

Теорія без практики – мертва, практика без теорії – сліпа

06-10-2015

Теорія без практики не ефективна, адже всі знання приходять з досвідом. А слідчий, в свою чергу, може отримати ці знання лише працюючи безпосередньо в практичних підрозділах.

Тому наша академія організовує навчальний процес таким чином, щоб семінари та лекції тісно перепліталися з виїзними практичними заняттями.

Цей принцип навчання лежить в основі роботи кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів слідства та кримінальної міліції Національної академії внутрішніх справ.

Так, 6 жовтня 2015 року т.в.о. начальника кафедри спеціальної техніки та оперативно-розшукового документування майор міліції Марков Михайло Миколайович провів практичне заняття на базі Києво-Святошинського РВ ГУМВС України в Київській області для курсантів 410 навчальної групи 4 курсу ННІПФПСКМ, які вже через півроку поповнять могутні кадри слідчих національної поліції України.

Процесом ознайомлення з Києво-Святошинським РВ керував начальник карного розшуку підполковник міліції Пономаренко Андрій Олександрович – професіонал своєї справи, людина, яка більше двадцяти років бореться зі злочинністю.

Андрій Олександрович розкрив курсантам практичні особливості проведення найпоширеніших негласних слідчих (розшукових) дій, які застосовують у своїй діяльності працівники слідчого підрозділу та карного розшуку; провів закутками ізолятора тимчасового тримання та ознайомив із порядком проведення процесуальних дій слідчим в ІТТ; ознайомив з роботою чергової частини та порядком реєстрацій повідомлень та заяв. Під час проведення виїзного заняття курсанти могли поспілкуватися зі своїми майбутніми колегами по роботі та отримати  відповіді на їх запитання. Розповідаючи про всі тонкощі роботи в міліції Пономаренко А.О. наголосив, що запорукою ефективності діяльності слідчого та оперативного працівника є його комунікативні властивості, уміння спілкуватися з громадянами та отримувати від них інформацію, необхідну та важливу для кримінального провадження.

Тож, заходи такого роду – це неабиякий внесок до багажу знань курсантів – майбутніх слідчих – у кримінальному процесі та оперативно-розшуковій діяльності.

Т.в.о. начальника кафедри СТ та ОРД  Марков М.М.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X