Українська версія сайту

Тиждень безпеки дорожнього руху та безпеки життєдіяльності для учнів міста Києва

22-10-2016

В межах проведення «Тижня безпеки дорожнього руху та безпеки життєдіяльності» для учнів гімназії №109 імені Т.Г. Шевченка Печерського району м. Києва членами юридичної клініки «Захист» інституту - Іриною Кундельською та Даяною Афонькіною були проведені правопросвітницькі заняття.

Для того, щоб сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини, вивчити права дітей, обговорити питання, як захиститися від будь-якого насильства, а також  попереджувати жорстоке поводження з людьми, із учнями 8-9 класів проведено навчально-профілактичне заняття «Профілактика жорстокості та насильства». В ході заняття було проведено таємне анкетування щодо жорстокого поводження з боку друзів, однолітків, жорстокого поводження в сім’ї. Також переглянуто уривки про жорстокість підлітків (відео з новин ТСН) та активно обговорено ставлення учнів до побаченого.

На завершення дітям розповіли притчу «Про жорстокість», де сказано, що щоразу, коли людина буде завдавати удару своєму ворогові, потрібно уявити себе на його місці і відчути його біль. І якщо та людина жодного разу не відчує болю, то жорстокість вже поглинула її. Дана навчальна розповідь змусила кожну дитину задуматися та зробити для себе правильні висновки.

Ми живемо в сучасному світі, в якому все, що нас оточує, пов'язане з технічним прогресом і, звичайно ж, з правилами. Правила допомагають наводити порядок у житті людини. Одними з таких правил є правила дорожнього руху. Правилами дорожнього руху необхідно навчати дітей з дитинства. Знання правил дорожнього руху запобігає аварії і зберігає життя багатьох людей. Вважаючи важливим навчання школярів з правилами дорожнього руху з дитинства, реалізували правопросвітницьке заняття для третьокласників «Ми вивчаємо правила дорожнього руху», так як даний підхід до навчання дозволить дітям краще засвоїти матеріал, сформувати у них знання в області безпеки життєдіяльності, розширить кругозір, допоможе у засвоєнні знакової системи позначень, допоможе соціалізації дітей у суспільстві.

Адміністрація школи висловила неабияку вдячність керівництву НАВС та інституту за підготовку таких талановитих курсантів, які навчаються відмінно,  цікаво і змістовно доводять учням матеріал профілактичного характеру із використанням мультимедійних пристроїв та показують їм позитивний приклад для наслідування.

                                                        Юридична клініка "Захист"

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X