Українська версія сайту

Треніг як інтерактивна форма проведення практичних занять

11-07-2017

З метою вдосконалення практичної складової підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України професор кафедри досудового розслідування ННІ №1 Вікторія Зарубей спільно з начальником відділення Голосіївського СВ УП ГУНП в м. Києві Юрієм Балабеєм практичний тренінг «Процесуальний порядок проведення та фіксація слідчих (розшукових) дій під час досудового розслідування» для здобувачів вищої освіти та слухачів першопочаткової професійної підготовки.

В ході проведення тренінгу були розглянуті проблемні питання, що виникають на практиці під час проведення слідчих (розшукових) дій. Особливу увагу було приділено проведенню огляду місця події і трупа, оскільки його значення надзвичайно велике. Воно визначається, перш за все, тим, що огляд є найважливішим джерелом отримання доказів. Юрій Балабей зазначив: «…успіхи розслідування злочинів проти життя і здоров’я осіб часто знаходяться в прямій залежності від якості огляду місця події… Поверхневий, формальний огляд матеріальних слідів і обстановки може позбавити слідчого суттєвої інформації, затягнути чи зробити неможливим розкриття злочину...». Також відбулася активна дискусія щодо фіксації слідчим слідчих (розшукових) дій.

Крім того, під час тренінгу обговорювалися проблеми, що виникають в практичній діяльності слідчого та шляхи їх вирішення. Таким чином вдалося об’єднати теоретичний і практичний досвід та передати його майбутнім слідчим, що допоможе їм у подальшому здійснювати фахову діяльність, яка в свою чергу надасть високу результативність.

 

Інші навчальні підрозділи

Контакти

Поштова адреса:

Пошта НАВС

Київська обл.,
Києво-Святошинський р-н,
с. Віта Поштова

Електронна пошта:

Email НАВС

(для офіційних документів)
[email protected]

Телефони для довідок:

Телефон НАВС

Чергова частина
телефон/факс
+ 38 (044) 251 08 88

X
X